LAJOVIĆ – RUBLJOV Rus želi odbranu titule, a Srbin još jednu senzaciju 

Finalni je dan u Banjaluci. Dušan Lajović i Andrej Rubljov bore se za titulu na Srpska openu. Sva dešavanja sa terena pratite uz Sportal.

Lajović – Rubljov, meč počinje u 14 časova

Finalni susret Srbina i Rusa počeće u 14 časova na Centralnom terenu u Banjaluci. Dvojica tenisera do sada su odigrala jedan meč na ATP turu – u Umagu 2019. godine, a slavio je Lajović maksimalnim rezultatom.

Rubljov će se boriti za svoju drugu titulu ove sezone, ukupno 14. Lajović se nada drugom trofeju u karijeri.

„Dušan može da pobedi svakoga!

Rubljov je prošle godine osvojio titulu na turniru u Beogradu, pošto je pobedio Novaka Đokovića. Sada će mu u finalu rival biti drugi srpski teniser.

– Pre svega drago mi je što sam u još jednom finalu.  Znam da Dušan ponekad igra nerealno i da sa tom igrom može da pobedi svakog igrača. Možda Novak nije bio na najboljem nivou. Sada želim samo da uživam u momentu – rekao je Rubljov.

Prošle nedelje je ruski teniser osvojio svoj prvi masters u Monte Karlu.

– Dobro je pa će turnir u Madridu da traje dve nedelje, je ću imati više vremena za odmor. Ako izgubim rano imaću još više vremena da se pripremim za Rim. U ovom slučaju je malo lakše – naveo je Rubljov.

„Ukoliko nastaviš da igraš ovako, osvojićeš sve“

Na putu do finala, Lajović je pobedio trojicu srpskih igrača – Filipa Krajinovića, Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića. 

– Možda bi bila i četvorica da je Hamad Međedović dobio. To je čudno za ATP turnir, ali kada imaš puno naših u žrebu, može da se desi ovakva situacija – rekao je Duci.

Posle pobede nad Kecmanovićem u polufinalu, dugo je stajao sa mlađim sunarodnikom na mreži.

– Miša mi je kazao: „Ukoliko nastaviš da igraš ovako, osvojićeš sve!“, ali odgovorio sam mu: „Stani! Polako!“ Iskreno, završnica je bila teže više fizički, nego teniski. Meč je mogao da ode na obe strane.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare