PUTINOVA BIVŠA ŽENA IMA NOVOG MUŽA 20 godina je mlađi, a navodno ih je upoznao lično Putin: Evo šta ruski predsednik kaže o tome

Nakon što se danas proširila priča o bivšoj ženi ruskog predsednika Vladimira Putina, Ljudmili, koja navodno gomila bogatstvo od rata u Ukrajini, u centar pažnje ponovo je dospeo njen novi suprug, koji je 20 godina mlađi od nje.

Putin i Ljudmila venčali su se 28. jula 1983. godine i rastali posle skoro 30 godina braka. Do rastanka je došlo 2014. godine, nakon što su u braku dobili dve ćerke, Mariju i Katerinu.

Ljudmila Putin (65) se dve godine kasnije ponovo udala i to za Artura Očeretnog, koji je 20 godina mlađi od nje. Taj brak je navodno ugovorio sam Putin, navodi se u izveštaju Fondacije za borbu protiv korupcije ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Putin i Ljudmila venčali su se 28. jula 1983. godine i rastali posle skoro 30 godina braka. Do rastanka je došlo 2014. godine, nakon što su u braku dobili dve ćerke, Mariju i Katerinu.

„U stara vremena bilo je uobičajeno da roditelji neveste uređuju miraz: nešto vredno, poput novca, skupih tkanina ili nakita kako bi se povećala nevestina vrednost. Ali Putin je zauzeo potpuno novi pristup. Bukvalno je sredio miraz od više miliona dolara za svoju bivšu ženu“, rekla je u avgustu prošle godine Marija Pevčik, šefica istraživačke jedinice u organizaciji.

Pevčik nije precizirala koliko tačno vredi miraz Putinove bivše žene, ali izveštaji navode da je par primio milionske donacije u svojoj fondaciji i kupio luksuzne nekretnine širom Evrope.

Upitan godinu dana nakon što je njegov i Ljudmilin brak zvanično okončan 2014. da li će se ponovo oženiti, Putin je navodno odgovorio: „Prvo treba da udam bivšu ženu, pa ću tek onda misliti na sebe“.

Pevčik je rekla da je Putinov brak sa Ljudmilom bio „lažan“ više od decenije.

„Ljudmila nikada nije bila prava Prva dama. Jedva smo je viđali u javnosti i nikada nismo čuli da govori. Jednom godišnje se koristila kao živi eksponat na bogosluženjima“, dodala je Pevčik.

Nakon što su objavili raskid 2013. godine, Ljudmila je rekla da će par „ostati veoma blizak“ i da je „zahvalna“ na njegovoj kontinuiranoj podršci.

Ako je verovati izveštajima, ta podrška je došla u mnogim oblicima.

Rojtersovo ispitivanje imovinskih kartona 2017. pokazalo je da bi Ljudmila Očeretnaja mogla biti povezana sa višemilionskim poslom sa nekretninama.

Navodno, njen drugi muž Artur je postao vlasnik nekoliko vila i stanova u nekoliko zemalja van Rusije nakon što se njegova nova supruga rastala od Putina, za kojeg se kaže da je jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

„Artur Očeretni i Ljudmila Putin (sada zvanično Ljudmila Očeretnaja) nemaju sopstveni novac. Sve što poseduju ukrao im je Vladimir Putin. Kao obrnuti Robin Hud, Putin krade od siromašnih da bi dao bogatima“, rekla je Pevčik.

Još 2010. godine Očeretni je postao predsednik upravnog odbora Centra za razvoj međuljudskih komunikacija, uprkos tome što je do tog trenutka radila kao kompanija za poslovanje sa morskim plodovima i događajima.

Bild je danas preneo da Ljudmila navodno gomila bogatstvo od rata u Ukrajini.

„Ljudmila se 2018. godine pridružila firmi Carmoney, registrovanoj na Kipru, sa svojom kompanijom Meridian. Do kraja 2022. godine tamo je posedovala 14,5 odsto firme“, rekao je za Bild ruski istraživački novinar Sergej Ježov, koji pripada i istraživačkom timu ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Carmoney odobrava mini-kredite preko svoje ruske filijale. Zajmoprimci daju svoje automobile kao zalog. Ovi krediti su prvenstveno traženi kod Rusa sa niskim primanjima. Od početka rata u Ukrajini, broj ovakvih kredita je porastao za 10 odsto zbog loše ekonomske situacije u Rusiji.

Bild piše da mnoge porodice, čiji su muževi i sinovi poslati u rat, koriste novac kako bi kupili zaštitnu opremu kao što su šlemovi i panciri. Kao rezultat toga, rublje se slivaju u firmu Carmoney.

Bild piše da je Carmoney uvećala svoj profit za 66 posto u 2022. godini. Ljudmila je, prema svom udelu u kompaniji, u prvoj godini rata navodno dobila više od 600.000 evra, prenosi „Telegraf“.

Dobit od kreditnih transakcija nije jedini izvor prihoda koji Ljudmila ima. Na primer, kaže se da iznajmljuje ogroman kancelarijski kompleks u centru Moskve za malo novca i daje u zakup kancelarije za znatno veće sume, uključujući nekoliko banaka i lanca brze hrane. To joj je, kako se navodi, prošle godine navodno donelo profit od tri miliona evra.

Ona i njen suprug navodno poseduju nekoliko stanova u Evropi, uključujući i u Švajcarskoj.

Početkom maja prošle godine, britanske vlasti su ustanovile da je Ljudmila i dalje imala koristi od poslovnih odnosa sa ruskim državnim institucijama. Zbog toga su uveli sankcije bivšoj Putinovoj supruzi. U EU, međutim, Ljudmila nije sankcionisana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare