NEMOJTE BACATI JAJA POSLE USKRSA: Evo kako da ih iskoristite, ovi recepti ZLATA VREDE, a dopašće se celoj porodici (RECEPT)

Koliko god jaja da skuvate i obojite, sigurni smo da vam posle Uskrsa gomila njih ostane nepojedeno, a često i deo bacite jer se bojite da se ne pokvare.

Preporučujemo vam nekoliko zanimljivih recepata pomoću kojih ćete iskoristiti kuvana jaja za nova ukusna jela.

Salata sa rotkvicama i jajima

Sastojci:

  • dve veze rotkvica
  • 1 mladi luk
  • nekoliko listova zelene salate
  • 4-5 tvrdo kuvanih jaja
  • 1 pavlaka
  • so
  • biber
  • začini

Priprema:

Rotkvice narezati na kolutiće, belanca na kockice, luk na parčiće, a salatu na takne rezance. Žumanca isitniti i pomešati sa pavlakom i začinima. Ova salata može da vam bude obrok ili kao dodatak uz meso.

Mimoza salata

Sastojci:

  • 150 g šunke
  • 150 g kačkavalja
  • 3 barena jajeta
  • kisela pavlaka
  • 2 barena krompira
  • 150 g majoneza

Priprema:

Krompir obarite u ljuci, oljuštite i onda izrendajte. Posolite i pobiberite. Ređajte po red rendane šunke, rendanog krompira, kačkavalja i jaja. A između, svaki sloj premažite mešavinom majoneza i pavlake. Ukrasite rendanim jajima.

Punjena jaja

Preostala jaja možete i napuniti i to tako što ćete žumance pomešati sa nekim od sastojaka.

Prva kombinacija: malo majoneza, senfa i seckane šunke

Druga kombinacija: malo pavlake ili sremskog sira, sitno seckane masline

Treća kombinacija: sitno seckani kiseli krastavčići, čajna kobasica, pomešano sa krem sirom i peršunom.

Rolat sa jajima

Sastojci:

  • 1 kg mešanog mlevenog mesa
  • 300 g crnog luka
  • čen belog luka
  • po želji suvi biljni začin
  • so
  • biber
  • 1 jaje
  • 5 tvrdo kuvanih jaja

Priprema:

Crni luk isitnite, beli luk izgnječite i stavite u meso. Dodajte so, začin, biber i sve to izmešajte sa mesom. Meso dobro umesite, pa dodajte umućeno jaje.

Uzmite foliju, namažite je uljem i meso razvucite na pravougaonik. Stavite kuvana jaja, pa uvijte u rolat.

Stavite u podmazan pleh i pecite na 250 stepeni, oko 45 minuta, u zavisnosti od pećnice.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare