ALBANCI BI VUČIĆA DA HAPSE, A HEJTERI DA GA PROGLASE LUDIM! Sinhronizovana prljava kampanja iz južne srpske pokrajine i beogradske opozicije!

Prljava kampanja koja se vodi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučićamesecima ne jenjava, a sada su na šefa naše države u isto vreme udarili i Šiptari iz Prištine i hejterska opozicija u Beogradu. Prištinske vlasti pozivaju Zapad da Vučiću uvede sankcije, a srpska tzv. opozicija traži da sud predsednika proglasi ludim i neuračunljivim?!

Na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u isto vreme udarili su i Šiptari i mrziteljska opozicija u Beogradu: prištinske vlasti pozvale su Zapad da Vučiću uvede sankcije, a srpska opozicija traži da sud predsednika proglasi neuračunljivim?!

Sankcije za Vučića zatražio je Bljerim Velja, šef kabineta takozvane predsednice ‘Kosova’ Vjose Osmani, dok je iz fantomskog udruženja ‘Uspravna Srbija’, koja je na parlamentarnim izborima prošle godine bila deo Patriotskog bloka okupljenog oko Dveri, upućena inicijativa za lišenje poslovne sposobnosti predsednika Srbije!?!

Suludo!

Hejteri na sudu pokušavaju da predsedniku ospore poslovnu sposobnost, da dokažu da je mentalno oboleo!?!

Ne biraju sredstva

Sramna inicijativa podneta je zbog Vučićevih, kako je navedeno, ‘neuravnoteženih reakcija’ i ‘izjava koje drastično odudaraju od realnosti’, što ima posebnu težinu u ‘osetljivim političkim trenucima, kakav je sadašnji, u kojem se rešava status Kosova i Metohije’.Iz ovoga se jasno zaključuje da opozicioni hejteri na sudu pokušavaju da ospore poslovnu sposobnost predsednika Vučića i dokažu da je on mentalno oboleo!?!

Takozvana ‘Uspravna Srbija’ je ovu inicijativu Prvom osnovnom sudu u Beogradu uputila 22. marta, a Prvi osnovni sud ju je vratio podnosiocu pet dana kasnije uz obrazloženje da je ‘nejasno u kom svojstvu’ je to udruženje podnelo ovu inicijativu. A nakon ovog sasvim logičnog, i po zakonu ispravnog postupka suda, tajkunski tabloid ‘Danas’ odmah je krenuo u napad sa tekstom ‘Vučić je šef pravosuđa’!?
– Ekspresno su odlučili da nam vrate ovaj vruć krompir, jer bi svaka stvarna odluka povodom inicijative bila rizična po njih, pošto je Vučić šef kompletnog pravosuđa u Srbiji – tvrdi podnosilac sramne inicijative Dragan Dobrašinović, a ‘ugledni, nezavisni i profesionalni’ medij ‘Danas’ je njegove optužbe, bez ikakve osnove, odmah preneo, i to na naslovnoj strani!

Komentarišući najnoviju prljavu kampanju protiv predsednika Srbije, poslanica SNS Sandra Božić kaže da je ona još jedan dokaz licemerne politike koju sprovode mediji pod kontrolom tajkuna.
– Da postoji makar jedan savestan novinar u redakciji ‘Danasa’, ovo ne bi bila vest ni za rubriku u ‘Trećem oku’. Međutim, izgleda da je ‘Danas’ glasilo koje bezuspešno pokušava da tiraž poveća pridruživanjem najbrutalnijim kampanjama koje obiluju neistinama i uvredama. Simptomatično je i to što su napadi šiptarskih separatista istovremeni sa ovima koji dolaze od strane samozvanih patriota. To je dokaz da oni ne biraju ni sredstva ni saveznike u pokušaju da destabilizuju Srbiju – podvlači Božićeva.

Analitičar Vladimir Dobrosavljević smatra da je ova celokupna situacija – inicijativa za proglašenje Vučića ludim i tvrdnje ‘Danasa’ da pravosuđem vlada Vučić – veoma opasna jer se pretvorila u lično neprijateljstvo.
– Politička rivalstva, bar nas tako istorija uči, uvek postanu opasna kada se pretvore u lična neprijateljstva i kada se ne vodi računa o ceni koju ste spremni da platite kako biste porazili protivnika. Sami sebe diskreditujete kada u određenim situacijama lamentirate o instrumentalizaciji sudstva i tužilaštva, dok u drugim tražite zaštitu i pravdu od njih. Stanje u srpskom sudstvu je daleko od idealnog, ali treba biti objektivan i izbegavati dvostruke standarde i neprincipijelnost – objašnjava Dobrosavljević.

A u isto vreme dok u Beogradu traže da se Vučić proglasi ludim, u Prištini od EU zahtevaju sankcije za Vučića! Bljerim Velja, šef kabineta Vjose Osmani, traži sankcije zbog Vučićevih izjava o crvenim linijama Beograda kada je reč o evropskom predlogu. Kao dokaz za svoje tvrdnje da Vučić ne poštuje evropski dogovor, Bljerim Velja je na Tviteru podelio snimak gostovanja predsednika Srbije na RTS-u.
– Nedvosmisleno sam im rekao šta nećemo da ispunjavamo. To je deo okvira pregovaračkog, pa izvolite… Nešto da, nešto ne, jasno sam im rekao šta nećemo, svima, i Makronu, i Šolcu, i Blinkenu u lice – rekao je tada Vučić.

Nastup jednog ludaka

Bljerim Velja je ovu izjavu ocenio kao suprotnu od onoga što je dogovoreno u Briselu i Ohridu.
– Ovo je jasna kontradikcija sa onim što je dogovoreno i stavom Evropske unije. Sankcije bi trebalo da slede – poručio je Vjosin šef kabineta.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže za Informer da je zahtev Velje samo ‘nastup jednog ludaka’.
– Predsednik Aleksandar Vučić je veoma jasno svima na svetu rekao šta je pristup Srbije i svi to znaju, i Makron, i Šolc, i Blinken, i Borelj, i Lajčak. A ovaj nastup ludaka iz kabineta Osmanijeve je još jedan dokaz da oni ne žele nikakvu normalizaciju odnosa, već im je cilj da Srba nema na KiM, zato sve ovo i rade, uz stalne provokacije, napade i hapšenja. Zato međunarodna zajednica, ako želi mir, mora hitno da zaustavi i zauzda Kurtija, dok ne bude kasno – zaključuje Dačić.  

Evropska unija: Biće posledica!

Nakon što je Bljerim Velja pozvao EU da predsedniku Srbije uvede sankcije, usledila je reakcija iz Brisela: portparol EU Peter Stano potvrdio je da će biti posledica.
– Beograd i Priština imaju međunarodne obaveze i od obe zemlje se očekuje da u potpunosti sprovode Ohridski sporazum. Naravno da će biti posledica. Biće političkih posledica, posledica po ugled, kao i finansijskih. I to stoji u dogovorenom sporazumu, za koji su se obe strane saglasile – poručio je Stano.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare