Patrijarh srpski Porfirije čestitao vernicima koji sutra slave praznik Vaskrsenja Hristovog

Neka radost nastupajućeg Vaskrsa ispuni dušu i srce svakog hrišćanina

Patrijarh srpski Porfirije čestitao je svim vernicima koji sutra slave praznik Vaskrsenja Hristovog.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve u vaskršnjoj čestitci poželeo je da „radost nastupajućeg Vaskrsa ispuni dušu i srce svakog hrišćanina“, saopšteno je iz SPC.

„Kako svedoči Sveti jevanđelist Luka, apostoli Luka i Kleopa ushićeno hitaju za Jerusalim kako bi podelili sa jedanaestoricom i drugim učenicima Hristovim ono što doživeše na putu za Emaus. U Jerusalimu ih dočekuju ništa manje ushićeni oni koji zbog straha od Judejaca (Jn 20,19) behu na skriovitim mestima, sa rečima zaista ustade Gospod, i javi se Simonu (Lk 2,34)“, navodi se u čestitki.

Patrijarh Porfirije dalje poručuje:

„Šta preostaje nama, deci ovog veka, osim da sa istim oduševljenjem svedočimo ono što posvedočiše apostoli, a posle njih sva hrišćanska pokolenja: Gospod naš Isus Hristos vaskrse iz mrtvih radi nas i radi našega spasenja“.

„Neka radost nastupajućeg Vaskrsa ispuni dušu i srce svakog hrišćanina i da širom prolećem okupane Božje tvorevine gromko odjeknu reči prazničnog pozdrava: Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse!“, istakao je Patrijarh.

Čestitao je praznik Papi rimskom Franji, Arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Velbiju, Apostolskom nunciju nadbiskupu nadbiskup Santu Ganđemiju, Nadbiskupu beogradskom i predsedniku Međunarodne biskupske konferencije Svetog Ćirila i Metodija Ladislavu Nemet, Nadbiskupskom koadjutoru zagrebačkom i predsedniku Hrvatske biskupske konferencije Draženu Kutleši, Nadbiskupu ljubljanskom Stanislavu Zoreu, biskupima i velikodostojnicima crkava reformacije i svoj braći i sestrama koji sutra slave „Praznik nad praznicima“.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare