PUTIN OPTUŽIO ZAPADNE SLUŽBE: Pomažu Kijevu da zastrašuje stanovništvo i pripremi sabotaže i terorističke napade u novim regionima 

Zapadne obaveštajne agencije pomažu Kijevu da pripremi terorističke napade u novim ruskim regionima, rekao je predsednik Vladimir Putin na sastanku Saveta bezbednosti.

„Postoji svaki razlog da se tvrdi da je potencijal trećih zemalja, zapadnih obaveštajnih agencija uključen u pripremu takvih sabotaža i terorističkih napada“, rekao je on.

Šef države je napomenuo da je situacija u novim regionima i dalje napeta.

„Neprijatelj koristi svoje podzemlje da zastraši ljude, uključujući razne neonacističke i radikalne grupe. Ovde morate delovati čvrsto i efikasno“, naglasio je Putin .

Tražio je da se oštro suzbije propaganda neonacista i njihovih pokrovitelja i da se razotkriju laži i falsifikovanja činjenica.

Pored toga, čisto kriminalni elementi pokušavaju da iskoriste situaciju koja se razvila u DNR , LNR , Zaporožju i Hersonskoj oblasti – organizovani kriminal, dileri droge, finansijski prevaranti. Zbog toga je neophodno pojačati borbu protiv kriminala i obratiti posebnu pažnju na ilegalni promet droge, oružja, municije i eksploziva, dodao je predsednik.

„Uključujući potrebu da se blagovremeno reaguje na pokušaje njihovog izvođenja iz zone specijalne vojne operacije u druge regione Rusije“, rekao je on.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, tužilaštvo, Istražni komitet i druge agencije za sprovođenje zakona i specijalne službe treba da daju sve od sebe da obezbede bezbedan život ljudi, zaštite njih i njihovu imovinu od samovolje i nasilja, zaključio je.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare