NAJNOVIJA VEST! Pomera se finale Kupa Srbije, evo i zbog čega 

Finale Kupa Srbije u fudbalu biće pomereno sa 3. juna, za kada je zvanično zakazano, na sredu 24. maja, saznaje Informer. Fudbalski savez Srbije, u čijoj je organizaciji pomenuto takmičenje, odlučilo se na ovaj potez iz više razloga.

Poslednje kolo Superlige Srbije biće odigrano 27. maja i iako to još nije matematički rešeno, Crvena zvezda će biti šampion. Onog trenutka kad šampion bude proglašen, u glavama igrača, ali i navijača delovaće kao da je sve gotovo i neće više biti motiva ni interesovanja za domaći fudbal. Samim tim, interesovanje za finale Kupa, koje je planirano za 3. jun, bilo bi minimalno. 

Iz tog razloga, u Savezu su mišljenja da je bolje da Kup bude odigran u sredu 24. maja, dakle tri dana pre poslednjeg kola Superlige, jer će na taj način Kup više dobiti na značaju.

Druga bitna stavka je da igrači jedva čekau da idu na odmor i većina njih će to i učiniti već 27. maja, odmah nakon poslednjeg kola Superlige. Dve ekipe koje izbore finale Kupa, trebalo bi da ostanu do 3. juna, što im značajno smanjuje trajanje odmora. I z Saveza se nadaju da će klubovi, kako bi dobili nekoliko dana odmora više, pristati da meč bude odigran ranije. Razgovori sa njima biće obavljeni kad prođu još dve faze takmičenja i bude se znalo ko su finalisti.

Zvezda: Pristaćemo na svaku odluku Saveza

Koji god termin Fudbalski savez Srbije da odredi za odigravanje fginala Kupa, pristaćemo, mada bi nam 24. maj više odgovarao, rečeno je iz Crvene zvezde. 
– Verujemo da ćemo biti u finalu Kupa, jer nam je cilj da vežemo het-trik duplih kruna, što nikad niko u istoriji naše lige nije uradio. Sezona je duga i naporna, igrači se raduju odlasku na odmor, tako da bi nam taj raniji termin odlično odgovarao –rečeno je iz Crvene zvezde za Informer. 

Kup je stigao do četvrtine finala, a plasirali niški Radnički, Vojvodina, TSC, Novi Pazar, Napredak, Crvena zvezda, Radnik i Čukarički. Mečevi će biti odigrani 3. maja, a polufinala 17. maja.

Pošto među takmičarima nema Partizana, jasno je da u finalu nećemo gledati „večiti derbi“, pa će i organizacija biti jednostavnija. Ideja je da finale Kupa bude odigrano na nekom od novih stadiona, a kako trenutno stvari stoje, najverovatnije će biti u Loznici.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare