Mesi napušta PSŽ i ostaje bez neverovatnih 200.000.000 evra: Otkriveni detalji rastanka najboljeg fudbalera sveta i bogatog kluba

Grejem Poter je postao trener koji je dobio „najskuplji otkaz“, a Leo Mesi će očito postati fudbaler s „najskupljom ostavkom“. Dojučerašnji trener Čelsija inkasiraće više od 25.000.000 evra na ime otpuštanja u klubu, a najbolji fudbaler sveta će odlaskom iz PSŽ ostati kraći za neverovatnih 200.000.000 evra, piše Sportal.

Francuskii Lekip je kao glavnu vest na naslovnoj strani doneo saznanje da se Lionel Mesi i Pari Sen Žermen definitivno rastaju i da će Argentinac napustiti Park prinčeva kao slobodan igrač.

Mesi je pre manje od dve sezone potpisao ugovor na dve plus jednu godinu, međutim ni junak Mundijala, ni klub iz Pariza nemaju nameru da aktiviraju tu treću godinu iz ugovora, a kamoli da potpisuju novi. 

To znači da će Argentinac ostati bez skoro 200 miliona evra na ime bonusa, piče Lekip. Tačnije – 193 miliona evra! 

Kako? Evo ovako:

Mesijev ugovor sa PSŽ vredeo je 41 milion evra po sezoni, što je trenutno najveća plata iza Kristijana Ronalda i Kilijana Mbapea. A značajnije od plate je bonus koji je garantovao Argentincu dodatnih 78 miliona evra ukoliko aktivira treću godinu iz ugovora u Parizu, kao i bonus od čak 115 miliona evra ako potpiše novi ugovor makar do 2025. godine.

Nego, gde će sad Leo Mesi?

Barselona sve glasnije izražava želju da vrati svog asa, a i lično Mesiju se dopada ta varijanta. Međutim, Argentincu više novca nude Saudijci, gde je već Ronaldo ostvario najveći transfer na svetu, kao i Amerikanci, koji žele Mesija u NJujorku i Los Anđelesu.

Pa da vidimo – hoće li Lionel krenuti za loptom ili parama. Jedno je sigurno, u junu će napuniti 36 godina.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare