ZBOG ISTINE U ZATVORU! Brnabić: Danas je tužan dan za novinarsku profesiju u Srbiji!

Premijerka Srbije Ana Brnabić podržala je istinu za koju se bori glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan J. Vučićević – istinu zbog koje je osuđen na zatvorsku kaznu.

– Danas je tužan dan za medijsku scenu u Srbiji i za novinarsku profesiju u Republici Srbiji. Pošto kao predsednica Vlade ne smem da komentarišem presude, da se mešam u rad sudstva, mogu da kažem da mi je neverovatno u stvari i najupečatljivije u svemu ovome ćutanje novinraskih i medijskih udruženja. Gromoglasno ćutanje. Mislim da je to sramota i da sam ja na njihovom mestu, bilo bi me sramota – rekla je brnabić i dodala: 

– Znate, vi ste imali zahteve svih medijskih i novinarskih udruženja, uključujući UNS, da se pusti na slobodu Dejan Zlatanović koji je pozivao na ubistvo predsednika javno: „ko potpiše, njega ubiše“. Čovek koji je urednik Srbin Info, čija je uređivačka politika takva da, tokom pandemije koronevirusa, kaže da vakcine nisu dobre i da ne valjaju, čime je direktno ugrožavao živote građana Srbije. Za njega su hteli da se bore, a za Dragana Vučićevića ne. Zašto, Dejan Zlatanović je novinar, a Dragan Vučićević nije? To je današnje Udruženje novinara Srbije, to su danas novinarska i medijska udruženja? Pa neka im je na čast. Ovo što se danas desilo, i njihovo ćutanje će ih pratiti dugi niz godina i decenija i konačno duboko je nešto nepravdeno i trulo u našem pravosudnom sistemu kada, neko ko poziva na izbacivanje ljudi iz kuće, članova Srpske napredne stranke, silovanje njihovih suprugi i ćerki je na slobodi a novinar koji se usudio da kaže da je to bolesno i da nije normalno je danas u zatvoru.

Kako je nlaglasila, duboko je nešto trulo u našem sistemu i na svima nama je da se zapitamo šta je to tačno.

– I na svima onima koji svoj posao i svoju profesiju posmatraju na ozbiljan način, a ne na navijački način. I svim onim medijima i novinarima koji su pristali da danas, na primer, jedan novinar na naslovnoj strani ismeva kolegu novinara samo zato što se ne slaže sa uređivačkom politikom tog medija, a istovremeno taj medij je tražio oslobađanje čoveka koji kaže za sebe da je novinar, a koji je pozivao na ubistvo predsednika Republike Srbije. Eto, takvi su danas standardi i ja veruje da ovo što se danas desilo, način na koji se desilo i kako je sve to danas izgledalo da će dovesti sao do veće polarizacije u Srbiji zato što je ljudima dosta da možete da se iživljavate kako god želite, na ljudima koji se bore za ovu zemlju, koji se bore za svoje principe samo zato što podržavaju politiku današnje Srbije i srpskog rukovodstva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare