NOVI TERMINAL NA AERODROMU POČINJE SA RADOM: Putnicima na raspolaganju još 11.000 kvadrata

Kompanija „Belgrade Airport“ pustiće 4. aprila u rad novoizgrađeni deo centralne zgrade terminala čija je površina više od 11.000 kvadratnih metara.

Ta članica kompanije VINCI Airport očekuje da će novoizgrađeni deo terminala unaprediti proces prihvata i otpreme putnika i poboljšati korisničko iskustvo. Kao dve važne novine navode da će novi šalteri za prijavu putnika na let 100 i 200 (201-212) biti u prizemlju novoizgrađenog dela terminala, te da će se ubuduće na prvom spratu prvo biti pasoška, pa onda bezbednosna kontrola pre ukrcavanja na let.

„Velika staklena fasada sa nazivom aerodroma i tradicionalnim motivima pirotskog ćilima odraz je koncepta ‘sence of place’ kompanije VINCI Airports koji kroz poseban dizajn prenosi specifičnu lokalnu atmosferu“, navode iz kompanije.

Oni naglašavaju da se odvijaju i drugi veliki radovi na modernizaciji predmetnog prostora kako bi se kreirala nova djuti fri zona i veliki centralni trg sa novim komercijalnim objektima i različitom ponudom.

Tokom 2023. godine predviđena je i rekonstrukcija i adaptacija više od 16.000 kvadratnih metara starog dela zgrade terminala.Završetak svih ključnih radova na projektu očekuje se tokom 2023. godine, što će omogućiti da do kraja koncesije beogradski aerodrom dostigne ukupan kapacitet opsluge od 15 miliona putnika godišnje, poručili su iz kompanije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare