TRAGEDIJA POSTAJE JOŠ VEĆA: Katarinu i Nenada iz Zrenjanina ne mogu da sahrane – majka očajna, želi da i pod zemljom budu zajedno

Tela su uništena do neprepoznatljivosti, pa se čeka DNK analiza kako bi se dokazali da su Nenad Bilić i Katarina Jovanović preminuli u stanu u Zrenjaninu.

Ksenija Bilić, neutešna majka nedavno nastradalog Nenada Bilića (25) iz Zrenjanina koji je tragično preminuo sa svojom trudnom suprugom Katarinom Jovanović (23) iz Ruskog sela kaže da se agonija njene porodice i prijatelja i Katarininih staratelja nastavlja zato što još nisu dobili potvrdu da su pronađeni momak i devojka koji su se navodno ugušili od gasa njihovi najmiliji.

– Tela pronađena u stanu za koja smo mislili da su Nenad i Katarina i dalje su u Novom Sadu u Institutu za sudsku medicinu gde je navodno obavljena obdukcija ali kako su mi danas rekli u policiji ne mogu da utvrde da li su to oni. Očajna sam i počinjem da ludim. Uzeli su mi bris kako bi mogli da urade DNK analizu tela za koje se sumnja da je Nenadovo. Pitala sam da li ja mogu da vidim tela i da ih identifikujem ali su mi rekli da mi to ne preporučuju. Rekli su mi: možete vi tražiti da ih vidite ali ćete samo sebi napraviti zlo jer su neprepoznatljivi pa je bolje da se uradi DNK analiza – priča Ksenija sa knedlom u grlu, piše Blic.

Dodaje da je u kontaktu i sa Katarininom hraniteljkom od koje je saznala da će sa njenom štićenicom još teže ići oko utvrđivanja identiteta pomoću DNK analize zato što su joj roditelji institucionalizovani i na psihijatrijskom lečenju.

– Pravo da vam kažem, ja to nisam ni znala. Sada sam od nje čula a čula sam i da je Katarina zbog toga dospela u hraniteljsku porodicu. Strahota. Nisam nikada ni razmišljala o razlozima zašto je ona završila u hraniteljskoj porodici a sada sam zatečena. Čula sam i da je otac bio jako vezan za nju ali da nije mogao jednostavno da brine o njoj. Ne znam sada ni kako će im reći s obzirom na njihovo stanje. Možda su im u međuvremenu i rekli da bi im objasnili zašto uzimaju uzorke za DNK analizu, a možda i nisu. Stvarno ne znam – jada se Ksenija.

Kaže i da joj čitavo odugovlačenje oko utvrđivanja identiteta predstavlja dodatno psihičko opterećenje ali i da budi lažnu nadu.

– Odjednom sam počela da se nadam da to nisu naši Nenad i Katarina ali nada nažalost tone kada racionalno sagledam činjenice. Sa jedne strane, sve se nadam da će nam neko javiti da to nisu oni a sa druge strane svesna sam da najverovatnije jesu jer su na mestu tragedije pronađena njihova dokumenta i drugi predmeti koji im pripadaju tako da skoro nema sumnje da su to oni ali… Ništa nećemo znati dok ne stigne izveštaj sa DNK analizom za šta su mi rekli da treba nedelju ili dve dana da se uradi i konačno utvrdi identitet. Ne krivim ja tu nikoga. Procedura je takva. Policija samo radi svoj posao i stvarno su ljubazni prema nama ali moraju da ispoštuju svaki korak i ja sam toga svesna ali jedva izdržavam – kaže sagovornica.

Ističe da u dogovoru sa Katarininom hraniteljkom nije odustala od namere da Nenad i Katarina budu sahranjeni zajedno.

Podsetimo, prema prvim rezultatima istrage Nenad i Katarina su se najverovatnije ugušili od gasa koji je cureo iz gasne peći i to pre skoro 10 dana.

To je potvrdila i vlasnica stana u kome su živeli i tužnim glasom rekla da je to velika tragedija koja je zadesila dvoje mladih i zaljubljenih ljudi.

– Ja sam imala nameru da prodam stan i već sam dala punomoć jednoj agenciji da posreduju pošto ja imam godina i ne mogu baš da se puno krećem. Međutim, u subotu su me zvale komšije i pitale me da li sam prodala stan zato što je došlo dvoje mladih ljudi koji su čuli da je stan prazan te bi hteli da ga iznajme. Bili su tako mladi i fini i devojci se nazirao stomačić ispod jakne pa sam se sažalila i odmah pristala da im izdam stan ali sam ih upozorila da moraju da ga napuste čim nađem kupca – ispričala je uzrujana vlasnica.

Dodaje da im je odmah dala ključeve, da se skuće deca lagano i to je bilo prošle subote, pre nepunih nedelju dana.

– U četvrtak me je zvao momak iz agencije i rekao da je našao kupca te da će sa njim otići da vidi stan. Kada je došao tamo nije mogao da ga otključa pa je zvao mene i kada sam došla rekli su mi da je ključ sa unutrašnje strane brave, a komšije su mi rekle da od kada su se uselili oni nisu ih ni čuli ni videli te da nisu ni svetlo palili a i da je zid kod komšije na koji je naslonjena peć iz mog stana skroz vreo. Pozvali smo policiju i oni su nam rekli da slobodno razvalimo vrata ako je to moj stan i da im javimo šta se dešava. To smo i učinili i zatekli horor. Dvoje mladih na sred sobe bez znakova života i gasna peć na najjačoj snazi tako da je napuklo staklo na njoj – priča gazdarica drhtavim glasom.

Kaže da su odmah pozvali policiju koja se brzo pojavila i zabranila im da ulaze u stan a kasnije su im rekli dok su čekali Hitnu pomoć i tužioca da su se mladić i devojka najverovatnije ugušili od gasa jer na njima nema povreda koje bi ukazivale na nasilnu smrt.

Podsetimo, tela nesrećnih mladića i devojke nađena su u četvrtak 30. marta uveče u Ulici dr Emila Gavrila i poslata su na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu a istraga će pokazati tačan uzrok smrti nesrećnog para.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare