„PRATILI SMO MIŠU OGNJANOVIĆA“ Šef grupe „Mangusta“ na suđenju Dijani Hrkalović otkrio KO JE DAO NALOG da se iseče deo razgovora između ubijenog advokata i kuma Luke Bojovića

Suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu ispitivanjem svedoka Slobodana Kneževića, Riste Vujovića, Andreja Miletića i Nikole Raičkovića.

Dijana Hrkalović se tereti da je uticala da se tužilaštvu ne dostave na vreme izveštaji o veštačenju telefona Veljka Belivuka u predmetu poznatom kao „ubistvo na šinama“, odnosno likvidacija Vlastimira Miloševića, kao i da je zajedno sa nekadašnjim načelnikom Policijske uprave Novi Sad, Miloradom Šušnjićem, stavila na fiktivne mere nadzora kriminalca Darka Eleza, kako bi ga zaštitila stvarne istrage.

Pored Hrkalovićeve i Šušnjića, na optužnici se nalazi i Dejan Milenković, nekadašnji šef odeljenja za istražne metode.

Na početku ročišta za reč se javio advokat osumnjičene Dijane Hrkalović, Vladimir Đukanović, i zatražio da se kao dokaz izvede rezultat poligrafskog testiranja Darka Eleza.

“U međuvremenu sam saznao da je Darko Elez prilikom izručenja iz BiH u Srbiju poligrafski ispitivan, gde je između ostalog na postavljana pitanja odgovorio i da ne poznaje Dijanu Hrkalović. Nisam siguran da li je po izručenju, ili na graničnom prelazu, ali postoji dokaz u MUP-u. Ja ću se svim silama potruditi da dođem do tog izveštaja”, rekao je Đukanović.

Potom su iskaze dali svedoci.

Prvi je svedočio Risto Vujović, koji je bio šef operativne grupe „Mangusta“, koji je objasnio da je ova operativna grupa pratila i snimala pokojne Dragoslava Miloradovića i advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića, u maju 2018. godine u “Pica baru”, kao i da je bivši načelnik službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković dao nalog da se delovi razgovora iseku.

“Preko načelnika Milenkovića smo došli do informacije gde će se sastati i pristupili zadatku koji je bio uspešan. Posle par meseci, dok smo bili na službenom putu, načelnik Dejan je dobio telefonski poziv. Po završetku je pitao ko je u službi da operativno obradi materijal, nakon čega smo konstatovali da je kolega Slobodan najbolji za to. Kasnije mi je rekao da je dobio nalog da se jedan deo snimka obriše, pa sam mu rekao da zbog svoje i moje sigurnosti sačuva original“, izjavio je Vujović, prenosi Blic.

Na pitanje advokata Vladimira Đukanovića da li mu je optužena Dijana Hrkalović nekada tražila da nešto obriše, on je odgovorio odrično.

Sledeći je svedočio Slobodan Knežević, zaposlen u službi za Specijalne istražne metode, na tehničkim poslovima za obradu audio i video materijala.

“Konkretno, dobio sam poziv od svog nadređenog šefa Riste Vujovića, da pustim kolegu koji će doći da čuje materijal sa tog snimka i da malo poboljšam kvalitet. Došao sam van radnog vremena da to uradim. Ne mogu da se setim ko je to bio, ali verovatno neko iz radne grupe “Mangusta”. Rečeno mi je koji deo treba da isečem, ja sam to uradio i izbacio iz tog fajla. Kada se to završilo obavestio sam nadređenog Vujovića da sam isekao, a on mi je rekao da sačuvam i originalni fajl, što sam i uradio i predao mu narezan materijal na ruke kada se vratio sa puta”, rekao je Knežević, a na pitanje odbrane da li mu je Dijana Hrkalović dala bilo kakav nalog, Knežević je odgovorio da sa njom nije imao kontakt.

Sudija je potom proglasila pauzu nakon koje će svedočiti Andrej Miletić i Nikola Raičković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare