PREDSEDNIK SRBIJE REKAO DA JE LOŠE ZA ZEMLJU UREDNIK Informera IDE U ZATVOR! Vučićević otišao na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne! 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je izjavio da je „loše za zemlju da urednik Informera ide u zatvor“.

– To pitanje je mnogo kompleksnije jer ja sam mislio da je to neslana šala. Pozvao sam sinoć Vučićevića telefonom kada sam završio svoje obaveze u Pazaru, Raški i Kraljevu. Ja vidim da je on odlučan da svoj protest izrazi na taj način da ide u zatvor. Ja ne mogu da kritikujem ad personom sudije jer bi na taj način rušio institucije Republike Srbije i ne mogu da ulazim u meritum stvari, ali mnogo čudnih stvari ima u našem pravosuđu, rekao je između ostalog Vučić i dodao:

– Ja sam ga molio sinoć da to ne radi, rekao sam nije problem uplatiću ja, to je meni jedna plata, ali je on rešio da time pokaže, da se time bori za svoje principe i da pokaže koliko je besmisleno. To je loša vest za Srbiju, to će loše da odjekne kod građana Srbije, za ove druge me baš briga. Ja ću nastaviti da ga molim, ali to što sam sinoć molio nije vredelo“, doda je Vučić.

Danas oko 9.30 glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević odlazi na izdržavanje šestomesečne kazne u Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici 14 u Beogradu

Pre ulaska u zatvor Vučićević će se obratiti medijima i odgovoriti na pitanja novinara.

Dragan J. Vučićević, podsetimo, dobio je kaznu zatvora u trajanju od šest meseci zbog dva tvita koja je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću. Iako je Vučićević na sudu dokazao da je ono što govori istina, sud je odredio kaznu zatvora.

 I zatvor je za ljude. Ovo je najstvarnije moguće. Ja sam na kućnu adresu dobio poziv za izdržavanje zatvorske kazne. Taj poziv je izdat, Drugi osnovni sud je 2021. godine doneo presudu, koja je u međuvremenu postala pravosnažna, u kojoj sam ja krivično osuđen zato što sam Jugoslavu Ćosiću napisao da je šiptarski plaćenik, a na osnovu čega? Na osnovu bankarske dokumentacije. Ja sam 2019. godine došao do dokumentacije na kojoj je albanski biznismen Baški Umaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za ozbiljna krivična dela, da je sa svoje firme iz Tirane uplatio nepunih četvrt miliona evra na račun jedne od firmi Jugoslava Ćosića ovde u Beogradu. Pišući o tome, ja sam za Jugoslava Ćosića, između ostalog, napisao i da je šiptarski plaćenik. On me je zbog toga tužio. Tokom suđenja, moji advokati i ja smo dokazali da on prima pare od šiptarskih biznismena, on je tvrdio da prima za neke televizijske poslove, ne znam kakve… – rekao je Vučićević tokom gostovanja u jutarnjem programu i dodao:

 Podnosili smo žalbe, moji advokati i ja, odbijene su, presudili su mi. Svi su oni potvrdili jednu stvar, da ja nisam slagao to što sam rekao, ali da je moja istina njega uvredila. Imamo jednu apsurdnu situaciju, da neko zbog istine ide u zatvor. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare