NEVEROVATNA TEORIJA: Za srpski fudbal bilo najbolje da Partizan bude ČETVRTI NA TABELI! Evo zbog čega je to tako

Fudbalski klub Partizan beleži jednu od najgorih sezona u klupskoj istoriji, crno-bela kola ove sezone strmoglavo jure nizbrdo, prosipanje bodova u Humskoj, ali i na gostovanjima, nastavlja se.

S druge strane, uprava kluba ne vidi svoju krivicu za ovo što se dešava. Kako je rekao predsednik Milorad Vučelić, on oseća samo odgovornost i ništa drugo. Nudio je, doduše, ostavku, ali ju je skupština odbila.

Uporedo se na terenu nastavila agonija. U poslednjih šest mečeva ekipa je pobedila jednom, dva puta odigrala nerešeno i tri puta pretrpela poraz. Bodove su s Partizanovog stadiona odnosili Radnik, Kolubara, Radnički 1923…

Crno-beli su u subotu poraženi i u Novom Sadu od Vojvodine, pa im debelo visi drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, i u najgorem slučaju direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Štaviše, ekipa Igora Duljaja na kraju može da bude i četvrta, što bi, paradoksalno, bilo dobro za srpski fudbal. Teorija je neverovatna, ali…

U tom slučaju Srbija bi veoma lako mogla da ima čak četiri kluba u grupnoj fazi evropskih takmičenja, što je podatak za respekt. O čemu se radi? Naime, od naredne sezone šampion ide direktno u grupnu fazu Lige šampiona, drugoplasirani u kvalifikacije za isto takmičenje, a ako ispadne, odlazi direktno u grupnu fazu Lige Evrope.

Ukoliko Crvena zvezda ili neko od tri prvoplasirana tima osvoji Kup, treće mesto na tabeli Superlige donosi plej-of za Ligu Evrope ili sigurnu grupnu fazu u Ligi konferencije. Četvrtoplasirani i petoplasirani klubovi bi tada igrali kvalifikacije za Ligu konferencije, a jedino bi Partizan zbog koeficijenta bio u povlašćenom položaju prilikom žreba i sigurno bi u trećem kolu kvalifikacija i plej-ofu dobio lakše rivale i bio veliki favorit za prolaz. Niko od ostalih ne bi bio u tako dobroj poziciji i tada bi naša zemlja najverovatnije prvi put imala četiri predstavnika u grupnoj fazi evropskih takmičenja.

Sigurni smo da Partizan ne razmišlja o ovakvoj kombinatorici i da će Duljaj i njegovi igrači dati sve od sebe da gledaju u leđa samo Crvenoj zvezdi, a samim tim bi im se smešila bar grupna faza Lige Evrope.

Ipak, samo dan nakon što su na jedvite jade obezbedili novac za UEFA licencu, odnosno pošto im je država izašla u susret, crno-beli su se obrukali u Novom Sadu. Tu već dolazimo i do pitanja – zaslužuju li uopšte da igraju u Evropi?

Evo šta donose pozicije na tabeli Superlige

ŠAMPION: Direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona

DRUGI: Kvalifikacije za Ligu Evrope ili direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope

TREĆI: Plej-of za Ligu Evrope ili direktan plasman u grupnu fazu Lige konferencije

ČETVRTI: Kvalifikacije za Ligu konferencije, treće kolo i plej-of

PETI: Kvalifikacije za Ligu konferencije, drugo, treće kolo i plej-of

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare