POČELO JE! OPŠTI HAOS U AVDEJEVCI! Ukrajinci EVAKUIŠU grad, gase se MOBILNE mreže, STRAHUJE se od najgoreg, ako Rusi udare kao u Bahmutu…

Gradonačelnik grada Avdejevke, koji je pod kontrolom Kijeva, Vitalij Barabaš, najavio je početak evakuacije javnih komunalnih preduzeća iz grada i planirano gašenje mobilnih komunikacija, a takođe je savetovao stanovnike da napuste grad.

Ranije je predstavnik ukrajinskih snaga bezbednosti u pravcu Tavrijska Aleksij Dmitraškovski rekao da bi situacija u Avdejevki uskoro mogla da postane kao u Bahmutu, za koji se žestoke borbe vode već više od šest meseci. .  

U ponedeljak, 20. marta, u ukrajinskom Ministarstvu za reintegraciju lokalnim stanovnicima je savetovano da se evakuišu iz Avdijevke.

– Od danas počinjemo evakuaciju komunalnih preduzeća iz grada… Moramo da napustimo grad… Isključićemo mobilne komunikacije u gradu – rekao je Barabaš u video poruci na svom Telegram kanalu.

On je pozvao preostale stanovnike da napuste grad. 

Ranije je savetnik vršioca dužnosti šefa DNR Jan Gagin rekao da bi Avdejevku u narednim nedeljama mogle da opkole ruske snage, jer su naselja koja su ključ za zauzimanje grada oslobođena.

Avdejevka je dobro utvrđeno naselje u DNR pod kontrolom Kijeva u pravcu Donjecka, a sa njegove teritorije ukrajinske trupe granatiraju četvrti Donjecka. To je jedno od glavnih ukrajinskih utvrđenih oblasti na Donjeckom pravcu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare