SELEKTOR „ORLOVA“ I NAJBOLJI STRELAC NACIONALNOG TIMA OPTIMISTI PRED MEČ U PODGORICI: Došli smo da pobedimo!

Reprezentacija Srbije pokušaće večeras protiv Crne Gore u Podgorici da poveže dve pobede na startu kvalifikacija za EP, što se nije desilo u poslednjih pet kvalifikacionih ciklusa. Stojković i Mitrović kažu da tradicije postoje da bi ih neko srušio.

Došli smo u Podgoricu po pobedu, poručuju selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i napadač Aleksandar Mitrović. „Orlovi“ će večeras od 20.45 časova (Arena 1 premijum) na stadionu „Pod Goricom“ odmeriti snage sa Crnom Gorom u meču 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Obe selekcije otvorile su takmičenje pobedama i želele bi tako da nastave. Ekipe se odlično poznaju međusobno, jer su 2018. godine igrale u Ligi nacija. I u Beogradu i u Podgorici slavila je Srbija, pa se Stojković nada da će i sada biti tako.

Leže mu „braća“

Ne bih imao ništa protiv da bude kao 2018. godine, kad smo pobedili 2:0 i ja dao dva komada
Aleksandar Mitrović

Igra li Dejo?

On je u šali rekao da se malo uplašio kad je na spisku među crnogorskim reprezentativcima video prezime Savićevića, ali se umirio kad je shvatio da je reč o vezisti Vukanu, a ne o Piksijevom dobrom prijatelju i predsedniku Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanu Savićeviću.- Ne postoje tajne kad je reč o reprezentaciji Crne Gore. Ispratili smo njen meč sa Bugarima i
važnu pobedu. Znam da nema Marka Jankovića, koji je odličan igrač. Što se ostalih tiče, poznajem one najpoznatije. Jedino sam se uplašio kad sam video na spisku Savićevića. Pomislio sam da je Dejan, ali rekoše da je ovaj mlađi. Crnu Goru ne treba potceniti, znamo da neće biti lako, ali ja od svog tima uvek očekujem da ide na pobedu
 – jasan je Stojković.

Poslednji put Srbija je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostvarila dve pobede u ciklusu koji je prethodio šampionatu 2000. u Belgiji i Holandiji. Piksi se iznenadio kad je čuo taj podatak, ali ga ne brine loša tradicija. Kaže da je kucnuo čas da ona bude srušena.

Srbija bez Kostića

Reprezentativac Srbije Filip Kostić nije otputovao u Podgoricu, tako da selektor Dragan Stojković neće moći da računa na njega u duelu sa Crnom Gorom. Krilni igrač je dobio udarac u Ahilovu tetivu u meču sa Litvanijom u petak veče i trpeo je jake bolove. Dan kasnije primio je injekciju i ne bi trebalo da bude ozbiljnijih posledica, ali moraće da se odmara još tri-četiri dana, tako da se vratio u klub.- Uvek je najteže kad vam se igrač povredi, jer to menja zamisli i koncepciju. Ali ne brinite, izaći ćemo sa 11 igrača na teren – poručio je Stojković.

– Nisam znao za taj podatak, ali tradicije su tu da se ruše. Došli smo da se nadigravamo, da pokušamo da pobedimo i učinićemo sve da tako bude. Ne treba zaboraviti da imamo i protivnika koji takođe želi da pobedi. Nije lako, onaj ko misli da je lako, ima veliki problem. Svesni smo težine i važnosti svake utakmice. Ja to vidim u igračima. Mentalitet i igra koji nas krase dve godine pokazuju da smo na dobrom putu i da Srbija može da igra i dobro i kvalitetno i da pobedi. Kako ste rekli, pet ciklusa? Zato nas i nema na Evropskom 24 godine – zaključio je Stojković.

Napali i Brazil

Optimističan je i napadač Aleksandar Mitrović, koji je na poslednjem duelu ovih selekcija u Podgorici 2018. godine dao dva gola u pobedi 2:0. Ne bi imao ništa protiv da ponovi takvu partiju.

– Pre četiri godine sam dao dva gola ovde, sećam se da nije bilo lako, ali pamtim tu utakmicu po lepom. Ne bih imao ništa protiv da i ovaj put bude tako. Crnogorci imaju kostur ekipe koji dugo igra zajedno. Znamo da su Savke i Joveta predvodnici, uz dosta mladih igrača koji donose novu energiju. Pobeda u Bugarskoj im je donela vetar u leđa. Međutim, mi smo ekipa koja uvek ide na pobedu. To smo govorili i protiv Brazila, zašto ne bismo i sad. Nadamo se dobroj igri i pobedi – jasan je napadač Fulama.

GRUPA G

2. kolo

Ponedeljak

Mađarska – Bugarska 20.45
Crna Gora – Srbija 20.45
Litvanija slobodna
  

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare