„KO HOĆE, HOĆE“ Vučić o navodnom vrbovanju članova SPS u svoj „Narodni pokret“: „Prvo da vidim šta će da kaže stranka koju vodim“

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će Narodni pokret biti „široki pokret“ i da se trenutno prikupljaju ideje od ljudi. Kako je rekao, u taj pokret mogu da uđu svi ljudi, pojedinci koji nisu želeli da budu stranački organizovani.

– Ja sam se nasmejao kada sam čuo da kažu kako Vučić vrši pritisak na SPS da uđe u pokret. Nikakav pritisak na SPS ne vršim da uđe u Narodni pokret. Ko hoće hoće, ko neće neće. Prvo da vidim šta će stranka koju vodim da kaže u maju – kazao je Vućić prilikom gostovanja na TV Pink.

„Pokret veoma potreban“

– Mislim da je taj pokret veoma potreban ovoj zemlji kojoj će u naredne dve godine biti izuzetno teško zbog kompletnih spoljnopolitičkih, regionalnih i ekonomskih okolnosti. Da će biti potreban širi konsenzus, malo širi, pa već smo nešto napravili. Ne, da nikoga nisam molio, nego mi ne pada napamet da bilo koga molim – poručio je Vučić.

„Moramo živeti sa Albancima i Bošnjacima“

Govoreći o Otvorenom Balkanu, kaže da mi moramo da živimo i sa Albancima i sa Bošnjacima. 

– To je jedan pametna i dobra ideja, a nacionalni interesi se uvek čuvaju. Video sam i šta se desilo u Pazaru. Šta se zbiva u Novom Pazaru? Ništa. Bošnjaci sada dolaze u petostrukom broju u Beograd da žive, a ne u Sarajevo. Mnogo toga se promenilo. Na svim stranama ima ekstremista. Kada je jedan od njihovih čelnika došao u Pazar, a mislim da je Ugljanin govorio o fašističkoj Srbiji. I pitaju me šta ću da uradim. Kaže da će odcepiti Sandžak. Šta će, oni da odcepe tri opštine, a neće se otcepiti 68 opština srpskih. Dajte pustite to, hajde svi lepo da živimo. Gde ćete da se otcepite, to su prošla vremena – kazao je predsednik.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare