SUROVO! OVI ŠKALJARCI SU ŽRTVE POLICIJSKE TORTURE: Zvicerovi prljavi policajci snimke slali i Belivuku! „A OVAJ MI UMRIJE, PI

Pripadnici Odseka za posebnu operativnu podršku Uprave policije u Crnoj Gori, među kojima je i uhapšni Petar Lazović, kako prenosi portal Libertas, vršili su stravičnu torturu nad osumnjičenima koje su privodili.

Prema najnovijim saznanjima na slikama i snimncima mučenja su Stefan Kovač i „škaljarac“ Jovan Mrvaljević!

Lazović je, podsetimo, osumnjičen da je bio blizak kavačkom klanu i njegovom vođi Radoju Zviceru, a iz njihove međusobne komunikacije, zaključuje se da je tortura vršena nad osobama za koje se sumnjalo da su bliski „škaljarcima“.

Libertas je objavio fotografije, kao i presretnute poruke razmenjene preko Skaj aplikacije.

– Sudeći prema porukama koje su neki od njih imali preko kriptovanih telefona, oni su navodno otimali ljude i držali ih u svojim, takozvanim, štek stanovima, tukli ih, stavljali pištolj u usta, mučili ih strujom, gušili ih, pretili im i omalovažavali ih i prema njima nečovečno postupali – piše ovaj portal i dodaje da je imao uvid u poruke, u kojima su o svojim „junačkim dostignućima“ obaveštavale Zvicera, Darka Šarića, kao i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prenosi Kurir.

Prema prečima advokata Damira Lekića i advokatice Tatjane Pavličić na slikama i snimcima koje je ibjavio Libertas nalaze se njihovi branjenici Stefan Kovač i Jovan Mrvaljević, potvrdili su za Pobjedu.

– Kovaču se po drugi put sudi pred Višim sudom u Podgorici za optužbe Specijalnog tužilaštva da je pripadnik kriminalne organizacije, koju je formirala osoba sa pseudonimom Džon Goti, a koja je imala zadatak da ubije Dejana Kašćelana u Beču 2020. godine – piše ovaj portal.

Kako se dalje navodi, Mrvaljević jebio pretučen skoro na smrt, a prema rečima njegove advokatice, zahvaljujući lekarima u Kliničkom centru Crne Gore ostao je u životu.

– Mrvaljević, rodom iz Nikšića, hapšen je poslednji put zbog sumnje da je učestvovao u planiranju atentata na vođu kavačkog klana Slobodana Kašćelana, ali i Veljka Belivuka – podseća naš izvor.

Petar Lazović, podsetimo, u pritvoru je od jula prošle godine i sumnjiči se da je bio deo kavačkog klana.

Jezive prepiske 

U komunikaciji presretnutoj preko Skaja 30. decembra 2020, koju je Libertas objavio, vidi se da je o svemu obaveštavao Zvicera.

Lazović: Odoh ja i ako ne znaju da probam malo na strah.

Zvicer: Milo i Mrva su bombaši hapsi to odma.

Zvicer: A imao sam ih.

Lazović: A ovaj mi umrije, pi.

Minut kasnije, Radoju Zviceru šalje fotografiju muškarca kome se ukazuje lekarska pomoć. Ovaj portal naveo je i da je poslao pitanja Upravi policije, ali da nije dobio odgovore na pitanja da li je policija protiv nekoga od policajaca pokretala istrage, kao i da li su bili osumnjičeni.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare