PUTARINA ZVANIČNO POSKUPELA: Vlada Srbije saopštila koliko će ubuduće iznositi naknada za korišćenje auto-puta 

Vlada Srbije donela je rešenje da se izmeni Odluka o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta kojom se definiše visina posebne naknade, odnosno putarina.

Tim izmenama, kako se navodi u saopštenju, povećava se putarina za 14 odsto onima koji naknadu za korišćenje auto-puta ne plaćaju putem uređaja za elektronsku naplatu putarine ENP.

Vozači koji koriste uređaj za elektronsko plaćanje imaće popust od šest odsto pa će za njih povećanje putarine iznositi osam odsto.

Teretnjaci uskoro neće moći da izbegnu putarinujer će stara ideja Puteva Srbije biti ostvarena!

Naplata putarine, podsetimo, biće uvedena i van auto-puteva za kamione teže od 12 tona, potvrdio je na Kopaonik biznis forumu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Putevi Srbije su početkom godine već raspisali javnu nabavku tražeći stručnjake koji bi im projektovali sistem naplate putarine teretnjacima i na putevima nižeg reda. Vesić otkriva kako će to izgledati.

– Biće napravljeni portali koji će snimati, a ispod njih će se nalaziti vaga u asfaltu koja će meriti osovinsko opterećenje kamiona – pojasnio je ministar.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare