PROŠLO JE VIŠE OD DVE NEDELJE: Još nije podignuta optužnica protiv Miroslava za ubistvo Sanje nasred ulice u Pirotu

Posle više od dve nedelje, optužnica protiv Miroslav M. koji je usmrtio svoju bivšu partnerku Sanju M., u nedelju 5. marta pre podne u Pirotu, nije podignuta.

U kratkom odgovoru Višeg javnog tužilaštva Kuriru navodi se „da je istraga još u toku“.

Za to vreme tuga za Sanjom u Pirotu ne prestaje, a pre par dana su se ženske organizacije s juga Srbije okupile kako bi protestovale protiv sve većeg broja ubistava žena, femicida.

Miroslav M. je imao zabranu prilaska pokojnoj Sanji, ali je nekako nabavio pištolj i tog jutra oko 9.20 sati, kako se sumnjiči, izvršio krvavi pir zbog navodnog odbijanja činjenice da ona više s njim neće da se viđa.

Sanja je krenula iz prodavnice gde je radila da kupi voće, a kako pričaju očevici, on joj je prišao dok je birala robu i ispalio joj hitac u glavu. Sam je otišao i prijavio se policiji.

Nensila Radojković, inicijatorka skupa „Pravda za Sanju – da nadležni daju ostavke“ ispričala je pre par dana na protestu da se krivci za tako brutalno ubistvo moraju označiti.

– Moraju se utvrditi krivci neviđenih propusta zbog kojih je ova nevina žena izgubila život. Ona je dve godina u devet navrata priojavljivala da je institucije zaštite, ali one su zatajile. Svaki krivac ima svoje ime i prezime i to se mora reći, ne sme da se krije i zataška – rekla je je Radojkovićeva.

Ove ženske organizacije su na skupu rekle da Osnovni sud nije smeo ranije da sklopi sporazum sa osumnjičenim Miroslavom, a što se dogodilo 24. februara, kada je on pušten iz pritvora uz kaznu od 100.000 dinara. Tada je pušten sa slobode da se brani, a glavni pretres za krivično delo proganjanja Sanje trebalo je da se održi 17. marta.

Miroslav M. je sada trenutno u pritvoru koji mu je određen na 30 dana, piše Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare