SAČEKUŠA U OBRENOVCU ZA BIVŠEG VOĐU NAVIJAČA PARTIZANA: Penčića metak pogodio u srce, umro na rukama supruge, OVO je mogući motiv

Branislav Penčić (41) ubijen je pre tačno godinu dana u Obrenovcu, ispred zgrade u kojoj je živeo.

Bivši vođa navijačke grupe Partizana „Head Hunters“ likvidiran je u sačekuši kada mu je napadač prišao i iz pištolja sa prigušivačem ispalio nekoliko hitaca, od kojih mu je jedan završio u srcu. 

Penčić je preminuo na rukama svoje supruge.

Zbog sumnje da je direktni izvršilac ovog ubistva, u BiH je, posle osam meseci bekstva, u novembru prošle godine uhapšen je Damir P. (26), koji je potom izručen Srbiji koja je za njim bila raspisala međunarodnu poternicu.

Prethodno, nekoliko dana posle likvidacije Penčića, uhapšeni su Šain U. (52) i Igor B. (44), osumnjičeni da su pomagali Damiru P. u izvršenju krivičnog dela.

„Istraga je pokazala da su pomagači Damira P. u zločinu bili makedonski državljanin Umeri Š. (52), kod kog su pronađena falsifikovana dokumenta na ime Viktor Kovačić, kao i Igor B. iz Beograda, koji nema dosije. Inače, prema nezvaničnim informacijama, za Umerijem Š. traga i Makedonija, pošto je pobegao iz zatvora u toj državi“, rekao je svojevremeno izvor iz istrage.

„Navodno, Damira P. u Obrenovac je „fijat puntom“, koji su iznajmili u jednoj rentakar agenciji, dovezao Umeri. Na snimcima se vidi da su ga satima čekali u „puntu“. Kada su videli njegov automobil, ubica je izašao iz automobila, prošao kroz zgradu, izašao na zadnji ulaz i prišao na nekoliko metara Penčiću i njegovoj supruzi. Iz pištolja s prigušivačem ispalio je nekoliko hitaca u vođu navijača, koji je preminuo na putu do bolnice“, objasnio je naš izvor.

Sa lica mesta, kako su ispričali svedoci jezive pucnjave, pobegli su „puntom“, a potom najverovatnije prešli u drugi automobil kako bi zavarali trag.

„Penčić je bio poznat policiji po više krivičnih dela. On je ranjen 2016. godine na autobuskoj stanici u Obrenovcu“, dodao je izvor.

Za sada nije dokazano, ali se sumnja da je Penčić ubijen zbog borbe za prevlast na narko tržištu.

Austrijski mediji su čak pisali da je bivši vođa navijača Partizana stradao zbog rata dva balkanska klana u Beču, gde je Penčić jedno vreme živeo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare