„MAJKA RUSIJA“ Savršeno lice iza monstruoznog projekta: Čim ju je ugledao, Putin je znao zašto mu je potrebna BAŠ ONA

Supruga ruskog pravoslavnog sveštenika, majka petoro biološke i 18 usvojene dece, prekrasna plavuša talasaste kose verna idealu Rusije – čim ju je ugledao, ruski predsednik Vladimir Putin znao je da je Marija Lvova Belova upravo ono što mu je potrebno.

Putin ju je, nekoliko meseci pre invazije na Ukrajinu, prepoznao, te je mladu provincijsku političarku imenovao za predsedničku savetnicu za dečja prava. Bio mu je potreban, kako piše britanski „Telegraf“, „istinski vernik“, ali i neko ko će da sprovede monstruozan plan otmice više hiljada ukrajinske dece i njihovog preseljenja u Rusiju kako bi – postali Rusi.

Usvojila dete iz Marijupolja

Ona je prihvatila težak zadatak i od tada postala svojevrsna „ruska Majka Tereza“, odnosno „Majka Rusija“, prepoznata u zemlji kao simbol humanosti, brige za ukrajinsku nejač, zvezda televizijskih emisija, novina i društvenih mreža.

Ono što svet vidi kao zastrašujući pokušaj etnocida i „porusivanja“ ukrajinske dece, Belova sa blagim izrazom lica i osmehom prikazuje kao humanitarnu, spasilačku misiju. I sama je majka petoro dece, a usvojila ih je još 18, prenosi „Jutarnji list“.

Na „Zvezdi“, ruskom vojnom TV kanalu, gostovala je gotovo u suzama, ganuta jednim svojim „uspehom“.

– Nastja iz Donjecka jedna je od dece koju smo spasli i pronašli joj hranitelje. Sada je deo velike porodice i ima mačku o kojoj je uvek sanjala i koju obožava – rekla je.

Pre svega nekoliko nedelja snimljen je njen susret i razgovor sa Putinom. Pocrvenela je i skromno se osmehnula, priznavši da je i sama usvojila dete, dečaka u medijima prozvanog Filip, iz Marijupolja, grada koji su ruske snage razorile do temelja još u martu 2022, nedugo nakon početka invazije.

– Sad znam kako je to biti majka dečaka iz Marijupolja. Težak je to posao, ali obostrano se volimo – rekla je ona.

Putin je kimnuo glavom u znak odobravanja.

– To je najvažnije, to je poenta svega – rekao je ponosno.

Belova je rođena i odrasla u Penzi, gradu u središnjoj Rusiji. Radila je kao učiteljica gitare dok nije odlučila da zapliva lokalnim političkim vodama. Brzo je napredovala i dogurala i do samog vrha ruske vlasti – Kremlja.

Uvek besprekorno obučena

Od tada na „Instagramu“ i drugim mrežama objavljuje svoje fotografije, uvek besprekorno odevena, tradicionalno, u nežnim i lepim haljinama – prava ikona Putinove Rusije.

Često se može videti u Putinovoj pratnji, tokom njegovih govora i skupova, a uz njegovu podršku došla je u situaciju da može da donosi odluke kako bi sprovela plan bez da iko može da joj se suprotstavi. Ujedno je i jedna od najpoznatijih ličnosti u Rusiji, a „Telegraf“ piše kako je nemoguće ne primetiti njeno popravljanje frizure pre slikanja sa još jednim „spasenim“ ukrajinskim detetom.

Zabeleženo je da je učestovovala u više takvih akcija transfera ukrajinske dece u Rusiju, a voli da se fotografiše i sa ruskim vojnicima, pa je prošlog leta na „Telegramu“ objavila fotografiju na kojoj pozira sa četiri ruska vojnika naoružana mitraljezima, odevena u crnu, strukiranu haljinu bez rukava koju je, kako bi istakla svoju besprekornu liniju, zategla crnim kožnim kaišom.

Sarkastični komentari Belove na optužbe MKS

– Danas svi zajedno branimo domovinu, svojim rečima, delima i molitvama, na svaki način na koji možemo da doprinesemo da nam svane dan kad će naše nebo, kada će naša braća, biti slobodni i mirni – rekla je tada.

U petak su novinari tražili od Belove da prokomentariše optužbe Međunarodnog krivičnog suda u Hagu koji je izdao nalog za njeno hapšenje.

– Drago mi je da međunarodna zajednica ceni naš rad sa decom. Naročito je lepo što mogu da budem u istom timu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom – rekla je ona sarkastično.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare