Student iz Ivanjice među 16 najboljih ekipa Martovskog ludila: Urošu je sada otvoren put sve do samog kraja! 

Plavšić je sa svojim Tenesijem izbacio čuveni Djuk, a posle jučerašnje senzacije i ispadanja Pardjua, sada drži sve u svojim rukama

Mnogi su ih „sputavali“ zbog slabije forme pred početak Martovskog ludila, ali su Tenesi Voluntirsi pokazali da će najozbljnije igrati onda kada je to najpotrebnije. Zajedno sa njima i srpski student iz Ivanjice, Uroš Plavšić koji će se večeras zasigurno radovati u Orlandu posle ogromne pobede nad Djukom, koja ga sa svojim timom šalje u Sweet 16 fazu – 65:52!

Inače, Uroš je naš jedini preostali predstavnik u Martovskom ludilu, pošto su svi ostali srpski studenti ispali već tokom prve runde. Plavšić ne da je uspeo da preskoči uvodnu, nego i drugu rundu i sada čeka boljeg iz meča između senzacionalnog 16. nosioca Farlej Dikinsona (koji je juče izbacio prvog nosioca Pardju) i Florida Atlantika.

To znači da bi uz malo sreće, Tenesi mogao da se nađe i na Fajnal foru. U najgorem slučaju, ukoliko prođe naredne rivale, bi ih u Elite 8 fazi sačekao drugi nosilac Market, sa kojim bi svakako mogli ravnopravno da se nose. Ali, nema sumnja da Voluntirsi sada idu korak po korak…

O Urošu smo vam već pisali u opširnom intervjuu koji je dao za Telegraf Sport u kojem je istakao koliko ceni čitav put koji je prošao od rodne Ivanjice, pa sve do nastupa u dvoranama kao što je „Medison Skver Garden“. Danas nažalost nije uspeo da se upiše u strelce, pošto je rano upao u problem sa ličnim greškama, ali je imao četiri skoka i asistenciju uz dve ukradene lopte za 15 minuta provedenih na parketu.

Tenesi je do prednosti došao početkom drugog poluvremena, posle čega je ona samo rasla, a Djuk uprkos svim naporima nije mogao da je neutrališe i na kraju je doživeo razočaravajuće ispadanje sa turnira već u drugoj rundi.

Najzaslužniji za takav epilog bili su Nkamua sa čak 27 ubačenih poena za Tenesi, kao i Santi Veskovi, koji je postigao neke neverovatne trojke kada se meč lomio i stao je na 14 poena. Na drugoj strani, u Djuku smo gledali natprosečnu partiju Proktora sa 16 poena.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare