ISTORIJA Ibrahimović oborio DVA REKORDA na jednom meču, a svi pričaju o golu sa penala 

Zlatan Ibrahimović ne želi da se zaustavi. Iako je u petoj deceniji života, još uvek je neko na koga morate da se kladite, pa čak i kad promaši penal. Ovoga puta je Šveđanin balkanskog porekla ponovo pomerio granicu.

Zlatan Ibrahimović je čovek koji nikada ne odustaje. I kada pogreši, on tu grešku vrlo brzo ispravi. Iako ga mnogi ne vole zbog njegovog samopouzdanja, koje je za neke ipak arogancija, napadač Milana je svakako fudbaler kojeg morate da poštujete.

Protiv Udinezea je oborio još jedan rekord, a ovoga puta je reč o njegovim godinama. Poznato je da Zlatan Ibrahimović ima 41 godinu, a posle pogotka sa bele tačke protiv pomenutog tima postao je najstariji fudbaler u istoriji Serije A koji je ikada postigao gol na jednom meču.

Tako je prestikao Kostakurtu koji je postigao gol dok je imao 41 godinu i 25 dana. Zlatan je u nedelju 18. marta, kada je postigao pogodak sa „kreča“ imao 41 godinu i 166 dana.

Zanimljivo, prvi gol u Seriji A nestvarni napadač je postigao 12. septembra sad već davne 2004. godine u dresu Juventusa. Dakle skoro 20 godina ranije.

Međutim, to nije sve. Zlatan Ibrahimović je postao i najstariji kapiten u istoriji Milana, pa zato je i ovo veče posebno kada je ovaj momak u pitanju.

Zanimljivo je da svi pričaju o ponovljenom penalu. Ibrahimović je prvi put šutirao i promašio, tačnije golman Silvestri je pročitao nameru daleko starijeg protivnika, ali su sudija i VAR odlučili da se izvođenje penala ponovi jer je jedan od igrača Udinezea ranije utrčao u kazneni prostor. To je iznerviralo i trenera domaćina Sotila koji je zbog prigovora dobio crveni karton.

Do kraja poluvremena je Beto uspeo da vrati prednost Udinezeo koju je u devetom minutu doneo Perejra, i to na asistenciju našeg novopečenog reprezentativca Lazara Samardžića.

UDARNA VEST.rsShare
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare