POKRENUT POSTUPAK ZA PONIŠTENJE DOZVOLE ZA MHE NA RUPSKOJ RECI: Goran Vesić odlučio da zakaže raspravu

– U vezi podneska meštana sela Dadince kod Vlasotinca koji se protive izgradnji MHE Besko na Rupskoj reci i apeluju da se ubrzaju procedure poništavanja nezakonito izdate građevinske dozvole za izgradnju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastruktue, postupajući u skladu sa odredbama Zakon o opštem upravnom postupku, po službenoj dužnosti pokrenulo je postupak poništavanja konačnih rešenja Opštinske uprave Vlasotince kojima je investitoru „ WATER GREEN ENERGY“, iz Kumareva, dozvoljena izgradnja objekta MHE Besko na Rupskoj reci – rekao je ministar Goran Vesić gostujući na jutarnjem programu TV Prva.

Vesić je rekao da je, prema zakonu, Ministarstvo zakazalo usmenu raspravu i kada na njoj budu izvedeni svi dokazi biće doneto rešenje. Posebno je naglasio da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture postupalo u zakonskim rokovima.

– Bilo je mnogo politizacije ovog slučaja, pokušaja da se na njemu steknu jeftini šibicarski politički poeni pa i pretnji i vređanja službenicima ministarstva u vezi sa ovim slučajem. Napominjem da to nisu radili meštani koji su uputili podnesak i čekali strpljivo rešenje. To su radili drugi lažno se predstavljajući da to čine u njihovo ime. Prvog dana sam pozvao službenike koji su radili na ovom predmetu i rekao im da donesu odluku zasnovanu na zakonu a da ću ih ja zaštiti od najavljenog linča kakva god njihova odluka bude kao i da ću uvek stati iza njih. Naglašavam da je u konkretnom slučaju ministarstvo kao drugostepeni organ ažurno postupalo po svim podnetim inicijativama i da su sve radnje koje su prethodile pokretanju postupka poništavanja po službenoj dužnosti preduzete u skladu sa odredbama Zakona o opštem upravnom postupku – rekao je Vesić.

Ministar je naglasio da će svi podnosioci inicijativa za poništavanje biti obavešteni o ishodu predmetnog postupka u zakonskom roku.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare