„S kapuljačom na glavi i crnom maskom, pita za šrafciger“ Devojke upozoravaju na manijaka koji vreba ispred noćnih klubova, mostarska policija proverava prijave 

“Seksualni predator, sa kapuljačom na glavi i crnom maskom” Devojke upozoravaju na manijaka koji vreba ispred noćnih klubova, prijava stigla i u mostarsku policiju

Mostarska policija istražuje slučaj navodnih napada muške osobe na devojke koje su se u kasnim noćnim satima, na potezu od Trga Rondo do naselja Rudnik, peške vraćale kući, prenosi Srpskainfo.

Sve je počelo plasiranjem glasovnih poruka po raznim WhatsApp grupama, preko kojih devojke dele informacije i upozoravaju o „muškarcu nižeg rasta, punije građe, obučenog u crnu odjeću, s kapuljačom na glavi i crnom maskom preko lica, onakvom kakva se nosila za vrijeme korone“.

Širenje

Taj „seksualni predator“, kako ga je nazvala jedna devojka, pojavljuje se ispred i u blizini noćnih klubova u tom delu Mostara i, prema njenim navodima, pita za „šrafciger, štiklu da dobavi neke gluposti“. Spominje se i da je jednu devojku uhvatio za ruku, zvonio joj na vrata, nakon što je nije stigao, i slično.

I dok se ta priča širila po društvenim mrežama, a što su tretirali i lokalni mediji, u policiji do četvrtka naveče nisu imali nijednu prijavu o tome.

– Kako je u petak potvrđeno iz MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, u četvrtak naveče u 21 čas dve 20-godišnjakinje su im prijavile da su videle maskiranu mušku osobu. B. V. je navela da su, dok su se protekle noći (četvrtak, op.a.) vraćale iz ugostiteljskog objekta „Taboo“ u Vukovarskoj ulici, u dva sata ujutro, iza sebe videle nepoznatu maskiranu mušku osobu, koja je držala nešto u ruci, a koja se potom udaljila u ulicu Blajburških žrtava. Potom su nesmetano došle do Rudarske ulice, gde B. V. stanuje, dok je G. Š., na putu prema svojoj kući, kako je navela, ponovo primetila istog nepoznatog muškarca. To je sve što su one navele u prijavi – rečeno je iz MUP za Avaz.

U policiji su rekli i da, nakon preslušavanja svih poruka koje kruže raznim grupama, te proverom i obilaskom šireg područja mesta koja se spominju, a na kojima navodno vreba nepoznati muškarac, nisu uočili ništa sumnjivo te da će i dalje nastaviti s proverama.

Sumnjivi muškarac

Takođe, negirali su medijske natpise o tome da u vezi s ovim slučajem rade zajedno s policijom iz Metkovića u Republici Hrvatskoj. Naime, u jednoj od poruka je navedeno da se za jedan napad veže muškarac u “mercedesu” dubrovačkih registarskih oznaka.

Isto je potvrđeno iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

– Za sada, nismo primili službenu molbu kolega iz Policijske uprave Mostar kojom traže saradnju na slučaju razotkrivanja muškarca koji prati i zastrašuje devojke u Mostaru. Kao i do sada, u slučaju službene molbe kolega iz Policijske uprave Mostar, odazvaćemo se potrebama saradnje koje ima za cilj sprečavanje bilo kakvog oblika protupravnog ponašanja – odgovorili su nam iz PU dubrovačko-neretvanske.

Izmišljene informacije

– U vezi s navodima na pojedinim portalima o tome kako im je službenu potvrdu o ovoj saradnji dao neko iz Policijske uprave Metković, obaveštavamo vas kako Policijska uprava Metković kao jedinica ne postoji, a sve informacije koje se komuniciraju s medijima daje isključivo Služba za odnose s javnošću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u čijoj je nadležnosti i delatnost rada Policijske postaje Metković – navode iz PU Dubrovačko-neretvanske.

UDARNA VEST.rs


Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare