VODIMO NAJBOLJU POLITIKU ZA NAŠU ZEMLJU, ALI NAJTEŽU U OVOM TRENUTKU! Brnabić na biznis forumu 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na 30. jubilarnom Kopaonik biznis forumu da je politika koju Srbija vodi u ovom trenutku najbolja za našu zemlju, ali i najteža.

– Politiku koju vodimo branimo argumentima, međunarodnim pravom, Poveljom UN, međunarodnim poretkom, stvarima koje su nam se desile, agresijom na SRJ, pokušajem otimanja dela naše teritorije – rekla je Brnabić. 

Predsednica vlade je naglasila da Srbija mora da se tretira kao specifičan slučaj.

– Koliko god neki sumnjali da ćemo održati kurs mi ga održavamo argumentima koje imamo, koliko ćemo ga održavati nisam sigurna ali svaki dan je važan – naglasila je Brnabić i dodala da je strateški pravac Srbije poznat i to je EU i EU integracije.

– Proširenje ili ne, to je Hamletovsko pitanje, u EU nažalost ta dilema ne postoji, jer većina članica nije za proširenje. Bez obzira na to da li potpuno poštujete i pratite zajedničku spoljnu potiku EU ili ne, bez obzira na reformu u oblasti prava, mislim da je u ovom trenutku za njih odgovor ne, ali da li to treba da promeni našu poltiku prema EU i putu ka EU apsolutno ne – rekla je Brnabić i ponovila da taj stav dela članica apsolutno ne treba da utiče na politiku koju Srbija vodi.

Naglasila je da su sve reforme koje Srbija vodi na putu ka EU u interesu države, naše privrede i naših građana. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare