OGLASIO SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: Nije bilo zanemarivanja u porodici dece stradale u požaru 

SUBOTICA – Direktorka Centra za socijalni rad u Bačkoj Topoli Jasmina Zimonjić izjavila je danas je porodica iz Stare Moravice, čije je dvoje dece stradalo u požaru, godinama unazad na evidenciji socijalno ugroženih ali da su roditelji uspevali da zadovolje osnovne potrebe svoje osmoro dece.

„Porodica je skromnih materijalnih i stambenih mogućnosti, ali su roditelji u skladu sa njima zadovoljavali bazične potrebe dece u pogledu hranjenja, staranja, brige, vaspitanja i školovanja“, izjavila je direktorka Centra za socijalni rad za portal Magločistač.

Ona je navela da je pored socijalne pomoći, porodica iz Stare Moravice koristila i druge vidove podrške.

„Ova porodica prima socijalnu pomoć od 2010. godine. Dobijali su jednokratnu novčanu pomoć, pomoć za kupovinu ogreva, lekova, školskog pribora, a i korisnici su i narodne kuhinje“, rekla je Zimonjić.

Najavila je da će Centar za socijalni rad danas od lokalne samouprave zatražiti posebnu pomoć za porodicu stradale dece. „Takva pomoć može da se pruži u vidu gradjevinskog materijala i namenske finansijske podrške“, kazala je Zimonjić. U požaru koji je izbio juče ujutro u porodičnoj kući, nastradali su dečak i devojčica uzrasta od jedne i dve godine.

Po navodima medija, požar je izbio nakon što su starija deca pokušavala da potpale vatru u peći.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare