MAJKA GA NAPUSTILA I OTIŠLA? Oglasio se otac nastradalog dečaka iz Sopota: Nije se javila, a ne znam da li će doći na sahranu 

Tuga i šok u porodici šestogodišnjeg dečaka iz sela kod Sopota koji je juče nastradao kad je upao u septičku jamu.

Mališan je prema nezvaničnim informacijama najverovatnije iskoristio trenutak dok je njegov otac koji je došao iz treće smena zaspao. Dete je izašlo iz kuće napolje da se igra i tada se okliznulo i upalo u septičku jamu dimenzija 3×2 metra koja je bila napunjena vodom.

– Samo sam se jednog momenta trgnuo iz sna i video sam da mi nema sina. Istrčao sam napolje i imao šta da vidim. Plutao je u vodi. Brzo sam ga izvukao i pokušao reanimaciju. Odmah sam zvao Hitnu pomoć i policiju, ali za mog sina već je bilo kasno. Ne znam šta ću i kako dalje bez njega – rekao je skrhani otac za Novosti.

Tragičnu vest da je mališan nastradao javio je i bivšoj supruzi koja inače ne živi više sa njima.

– Majka je u maju prošle godine krišom odvela decu u Novi Sad kod čoveka sa kojim sada živi. Sve sam radio kako bih decu vratio nazad i kako ne bi dospela u dom. U decembru se pojavila moja sada već bivša žena, najpre u Centru za socijalni rad gde je rekla da više ne može da brine o deci, a onda je i u sudu u Sopotu kazala da ih više ne želi. To me je obradovalo i sve sam činio da deci bude dobro. Noću radim, a ujutru kad dođem vodio sam ih u vrtić kako bih i ja malo odmorio. Kad ustanem, čistio sam kuću, spremao ručak, dovijao se na razne načine da deci ništa ne nedostaje. Na kraju, iako baka i deka dece, odnosno majčini roditelji, žive nedaleko, što sam morao da plaćam i ženu da ih čuva kad nisam tu ili imam obaveza – tvrdi otac

.

O tragediji je obavestio majku dece, ali i njenu rodbinu:

– Kakva je to majka kad, nakon što je čula šta se desilo, niti zove telefonom, niti dolazi? Ko zna da li će i na sahranu doći? Iskren da budem njeni roditelji i rođaci su bili izjavili saučešće. Hvala im.

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je da se telo nastradalog deteta prebaci na Institut za sudsku medicinu zbog obdukcije. Radnici Centra za socijalni rad u Sopotu prema nezvaničnim informacijama drugo dete, devojčicu, izmestili su u dogovoru sa ocem u Zvečansku.

Najbliži se opraštaju od nastradalog mališanapotresnim porukama.

– Ja sam svedok da je tvoj otac dao svoj maksimum da tebe i sestru izvede na pravi put. Bilo mu je preteško da zaradi i da bude sa vama. Teško je biti samohrani roditelj. Anđele počivaj u miru. Neka te anđeli čuvaju, a tvom tati daju snage da izdrži. Plašio se mnogo da neće uspeti. Kao da je slutio da će izgubiti borbu. Žao mi je što nisam mogla više od podrške i par sitnica da učinim. Žao mi je što nisam stigla više vremena da posvetim da se igraš i smeješ sa mojom decom. Tuga prevelika. Anđele maleni ostavio si mnoge zavijene u tami. Sad si anđele u Božijim rukama – navela je jedna prijateljica nesrećnog oca.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare