4 zdrave namirnice koje su odlični saveznici u mršavljenju 

Osobe koje žele da smršaju znaju da jeusvajanje zdravih navika u ishrani ključni deo u tom procesu. I fitnes instruktori su saglasni da promena režima ishrane čini 80 odsto uspeha na putu ka fit figuri, a da je fizička aktivnost zastupljena sa 20 odsto.

Da biste ostali dosledni izmenjenim režimu ishrane koji isključuje procesuiranu hranu, trebalo bi da uvek imate dostupne zdrave namirnice koje obezbeđuju sitost.

Kako prenosi Newsbeast, nutricionistkinja Laura Burak izdvojila je četiri namirnice za brži gubitak viška kilograma koje bi uvek trebalo da imate u frižideru.

1. Jaja

– Jedna od prvih namirnica za kojima posežem kad želim da spremim brz i zdrav obrok su jaja – kaže nutricionistkinja Laura.

Idealna su kako za doručak, tako i za večeru, posebno ukoliko su tvrdo kuvana.

Prema studiji iz 2014. godine, osobe koje su jele jaja za doručak lakše su mršavile i nisu imale problema sa obuzdavanjem apetetita za razliku od onih koje su jele hleb.

2. Povrće

Nutricionistkinja predlaže da u frižideru uvek imate nekoliko vrsta povrća koje možete da iskoristite za pravljenje salate, dodavanje omletu ili da poslužite kao prilog uz glavno jelo.

Istraživanje je pokazalo da unos veće količine povrća može da dovede do gubitka telesne težine, kao i do smanjenog rizika od gojenja.

3. Sezonsko voće

Kad poželite da pojedete nešto slatko, radije uzmite neko sezonsko voće umesto čokolade ili keksića.

Bobičasto voće poput malina, kupina i borovnica, kao i jabuke i kruške nemaju veliki procenat šećera i ugljenih hidrata, pa su navedene vrste voća pogodne u većini dijetetskih režima ishrane.

4. Proteini za užinu

Nutricionistkinja Burak predlaže da uvek uz sebe imate namirnice sa visokim sadržajem proteina. Jogurt ili sveži sir su idealni za kombinovanje sa svežim hrskavim povrćem, a sadrže značajni nivo proteina.

Možete ih, takođe, kombinovati i sa svežim voćem za užinu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare