„ODUVEK JE BILA VRCAVA I VOLELA DA PEVA“ Meštani Kačareva kažu da Teodora retko posećuje rodno mesto: „Ili izbegava ili dolazi ali da niko ne vidi“ 

Na samo 18 kilometara od Beograda nalazi se selo Kačarevo u kom je odrasla popularna pevačica Teodora Džehverović, a samo za emisiju „Metar moga sela“ koja se emituje subotom u 16 h samo na Blic televiziji, na MTS kanalu 115, meštani otkrivaju kakva je bila i da li su ponosni na nju.

Deo meštana ne zna mnogo o Teodori Džehverović, ali dobar deo njih je čak i lično poznaje o čemu su nam sami pričali pred kamerama Blic televizije za emisiju „Metar moga sela“.

– Znam ko je. Pevačica iz Kačreva, njena mama je Gordana. Ponosni smo na nju, mnogo je dobra, bila je dobar učenik – rekla nam je jedna meštanka Kačareva.

– Sve najlepše mislim o njoj. Sećam je se, ona je sa mojom unukom išla u razred. Imam njenu sliku, ali je nisam donela – reka nam je jedna starija gospođa i dodala:

– Kada je bila mala volela je da peva, a najviše narodnu muziku. Njen otac je iz Sarajeva, ja mislim, oni su došli ovde…

– Čula sam da snima spot, u Dubaji da ide – dodala je sagovornica sa početka.

– Kako ne znam ko je, naša Kačarevka, najlepša, najbolja. Nje se ne sećam, znam njenu mamu isto iz viđenja. Muzika joj je odlična. Teodora podržavaju te Kačarevci – rekla nam je u žurbi jedna meštanka koja je imala i poruku za Teodoru.

U ovom selu Teodora je maštala da postane ono što je danas. Majka i otac su joj bili velika podrška, a 2014. godine odlučila je da napusti ovo mesto.

Na pitanje da li je Teodoru promenila popularnost jedna devojka nam je rekla:

– Pa možda malo, ali oduvek je ona volela i sanjala je o tome da jednog dana postane pevačica i uspela je u tome.

– Oduvek je volela da peva, bila je tako vrcava, sve najbolje, baš mi je drago što je uspela. Išla je ovde u školu kod nas u Kačarevu dok se nije odselila u Pančevo. Ona je starija od mene pa ne znam najbolje kakva je bila u školi. Družila se sa mojom sestrom, isto su godište, ista generacija. Bila je oduvek lepa i popularna kao i sada. Nisam je godinama videla, ali njenu mamu često viđam, ili izbegava ili dolazi a da niko ne vidi – dodala je mlađa meštanka Kačareva.

Teodora je osnovnu školu završila u Kačarevu, ali je nažalost njena učiteljica preminula te nismo uspeli da saznamo kakva je bila tokom školskih dana.

– Moje unuke ona zna verovatno, to su njene školske drugarice. Nisu u kontaktu, danas to nema, ne postoji više. Kako kažu stari ljudi, jača sila. 

– Ne poznajem je, samo sa TV-a, ali mislim da je devojka uspela, verujem da su ljudi odavde ponosni na nju – kaže jedna meštanka Kačareva.

Iako je odrasla u Kačarevu po rečima njenih meštana ona ne dolazi često svoje rodno selo.

– Ja sam ovde nekih deset godina, njenu majku viđam, ona pazari ovde kod nas, sasvim je prirodna normalna žena. Teodoru sam videla par puta ovde u kafiću, ali mi se sviđa šta radi, stoji joj to što radi – kaže jedna Kačarevka.

– Majku joj vidim, nju nisam video. Ja je znam od malena, sećam se kao deteta, uvek je pevala i družila se sa devojčicama iz Makedonske ulice, tu je ona bila… – rekao nam je jedan meštanin dok je drugi u prolazu na biciklu dobacio:

– Sve najbolje o njoj, uspela je devojka i svaka čast.

Emisiju „Metar moga sela“ pratite i ove subote u 16 h, dok reprizu emisije možete gledati u nedelju u 16 h i u ponedeljak u 10.13 h.

UDARNA VEST.rs





Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare