I NJU SPREČAVALI DA PEVA U HRVATSKOJ Dojava o BOMBI na Breninom nastupu u Splitu! UHAPŠENA dva muškarca! Ovim pevačima digli RAMPU 

Sprečavanje održavanja koncerta Duška Kuliša, Ane Bekute, Dragana Kojića Kebe i Zorane Mićanović u Puli nije prvi takav slučaj koji se dogodio. I ranije su pevači iz Srbije nailazili na blokadu, nekima je koncert otkazan, dok je bilo i slučajeva da su pevači ipak nastupili.

Još davne 1985. godine na udaru se našla Lepa Brena. U zenitu najveće slave Brenu i Slatki greh su rasprodali Sportsku dvoranu „Gripe“ u Splitu. Tokom koncerta neko je lokalnom radiju dojavio da je u dvorani bomba zbog čega je ona odmah ispražnjena, a koncert prekinut.

Detaljnom policijskom pretragom utvrđeno je da je u pitanju lažna dojava i da je sve urađeno kako bi se sprečio Brenin spektakl. Ona nije odustala od druženja s publikom, pa je sutradan održala novi koncert. Zbog lažne dojave uhapšena su dva muškarca, jedan je osuđen na dve godine zatvora, dok drugi na godinu dana.

Brena se za pokušajem sprečavanja njenog koncerta u Hrvatskoj susrela i 2009. godine u Zagrebu. Tada su organizovani protesti ispred Arene, ali ništa nije moglo da spreči da Brena zapeva pred 18.000 ljudi.

Na udaru se našao i MS Stojan. Njegov koncert prošle godine bio najavljen da će se održati u Muzeju za umetnost i obrt, ali direktor Miroslav Gašparović to nije dozvolio, smatrajući da je njegova muzika neprimerena za taj prostor.

I organizatori narodnjačkog koncerta u Bjelovaru imali su problema 2009. Tadašnji direktor sportske dvorane nije dozvolio da se taj koncert na kojem su trebali da nastupe Mile Kitić, Jovan Perišić, Boban Rajović, Vesna Zmijanac, Sandra Afrika, Olja Karleuša i drugi održi.

Organizatori su najavili tužbu, jer su zakupili gradsku dvoranu, ali im je u poslednjem trenutku javljeno da taj spektakl ne može da bude održan zbog kvara na elektroinstalacijama. Ipak, advokat kojeg su angažovali organizatori je u javnost izneo sasvim drugačiju priču.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare