SASLUŠANI POKVARENI POLICAJCI! Beogradskom dileru odavali POVERLJIVE PODATKE: Detaljno izneli odbranu! 

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana su tri policijska službenika NJ. R. (35), M.D. (32) i M.K. (29) kao i B.D. (25) zbog sumnje da su izvršili krivično delo Zloupotreba službenog položaja, od čega B.D. podstrekavanjem.

Sumnja se da je policisjki službenik NJ.M, od maja do kraja jula prošle godine na zahtev i podstrekavanje B.D, koji se sumnjiči da je organizovao mrežu uličnih prodavaca opojne droge marihuana u centalnim ulicama Beograda, njemu prenosio povervljive policijske podatke, obaveštavao ga o planiranom policijskom delovanju i predstojećim akcijama na delu teritorije koju pokrivaju, i sugerisao mu količinu opojne droge koju njegovi ljudi mogu da ubuduće poseduju kod sebe, a sve kako bi izbegli krivično gonjenje, piše Kurir.

Na taj način NJ.M. je, kako se sumnja, pribavio korist osumnjičenom B.D. Takodje, sumnja se da policijski službenici M.D. i M. K. na podstrekavanje NJ.M. nisu preduzeli službene radnje 20. jula 2022. godine, koje su bili dužni da preduzmu, prema licu koje je neovlašćeno držalo opojnu drogu, već su ga pustili bez podnošenja krivične prijave.

Svi osumnjičeni su na saslušanju izneli svoju odbranu.

Tužilaštvo će predložiti sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svim osumnjičenim odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare