PREDSEDNIK U ABU DABIJU OBJASNIO: Piramidalno! Ovako će ubuduće izgledati specijalne jedinice Vojske Srbije! Plata veća od 2.000€

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će specijalne jedinice Vojske Srbije, za čije proširenje do 5.000 pripadnika je otvoren konkurs, biti sačinjene od lakih jedinica, jurišnih bataljona i teških jedinica, odnosno združenih taktičkih borbenih grupa.

Vučić je novinarima u Abu Dabiju, na Međunarodnom sajmu naoružanja „IDEX“, rekao da će lake jedinice činiti 63. padobranska brigada i 72. brigada za specijalne operacije Vojske Srbije, koje će ukupno imati između 1.800 i 2.000 vojnika, dok će Odred vojne policije za specijalne namene „Kobre“ imati 500 pripadnika, piše Kurir.

„Imaćemo i jurišne bataljone, koji će biti širi što se tiče naoružanja, koji će imati mehanizovane čete sa tenkovima, protivoklopno naoružanje i sve ono što je potrebno za ozbiljnije prihvatanje borbe, za prvo prihvatanje borbe“, rekao je Vučić.

Naveo je da će teške jedinice, odnosno združene taktičke borbene grupe, osim tenkova imati i artiljerijsko oruđe, haubice, protivavionske sisteme poput „Pancira“, „Kuba“, „Igle“ i drugih.

„Sve će to biti naši specijalci, gde ćemo ozbiljno da podignemo nivo borbene gotovosti, ili kako se danas kaže operativno-funkcionalne sposobnosti naše vojske“, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da će osnovna plata u specijalnim jedinicama biti 220.000 dinara i pozvao mlade da se prijave na konkurs koji je otvoren.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare