UŽIVO PREDSEDNIK VUČIĆ IZ MINHENA: Sledeće nedelje je veliki dan za nas i Nemačku, postavljamo kamen temeljac za fabriku 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Minhenu, gde se održava Minhenska konferenciji o bezbednosti.

Tokom drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, predsednik se sastao sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom, kao i sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Predsednik Vučić istakao je da je tokom sastanaka razgovarao o saradnji.

– Sledeće nedelje je veliki dan za nas i Nemačku, postavljamo važan kamen temeljac za jednu fabriku – rekao je Vučić.

Kako je dodao, Nemačka i Srbija su učvrstile prijateljstvo. Dotakao se i sastanka sa Boreljom, ističući da taj sastanak nije bio nimalo lak.

Predsednik Vučić dodaje da su govorili o potencijalnim razgovorima sa Kurtijem.

– Naše je da čuvami mir i stabilnost i da se borimo za što više investicija. Srbiji je veoma oštro zamereno nepriključivanje sankcija Rusiji. Priprema potencijalnih razgovora sa Kurtijem, zna se o čemu mora da se govori. Da li ćemo moći da se spremimo, ja sam uvek spreman, ali uvek mora da se govori o ZSO. Srbija je spremna da radi. Nisam preveliki optimista, poznajući Kurtija i Prištinu. Ono što ste mogli da čujete ovde, Minhenska konferencija je postao Davos gde se mnogo više pričao o politici. Ukrajina je glavna tema – rekao je predsednik Vučić iz Minhena.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare