PARTIZANOVA ŠKOLA JE MEĐU NAJBOLJIMA U EVROPI: Crno-beli ponosni na FABRIKU ASOVA iz koje su krenuli Mitrović, Vlahović i ostali

FK Partizan je ponosan na činjenicu da ima jednu od najuspešnijih fudbalskih škola u Evropi.

Decenijama unazad iz „fabrike u SC Teleoptik“ u Zemunu izlazili su vrhunski asovi kao što su aktuelni reprezentativci Srbije – Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović… Samo su neki od onih koji su prve korake napravili u omladinskoj školi Partizana.

Oni stariji sećaju se Saše Ilića, Save Miloševića, Alberta Nađa, Dragana Ćirića, Đorđa Tomića, Stevana Jovetića, Matije Nastasića, Miralema Sulejmanija, Lazara Markovića

Svi navedeni ostavili su veliki trag na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni.

– Imamo više prednosti i aduta sa naše strane, kada pričamo o radu sa mladima. Prva stvar koju ne treba zaboraviti jeste tradicija da dugi niz godina unazad imamo ozbiljne rezultate. Druga stvar je da smo uspeli da održimo korak sa vremenom, kada je u pitanju sve ono stručno što podrazumeva rad u omladinskoj školi – rekao je Vanja Radinović, direktor Omladinske škole FK Partizan i nastavio:

– Ali, nismo zaboravili prošlost, iako se uvek spremamo za budućnost koja nas očekuje. U stručnom radu imamo veliki broj ljudi koji su iz različitog vremenskog perioda i dalje aktivni. Imamo skaute koji su bili veliki igrači sa iskustvom u proceni mladih, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare