VIKEND BESPLATNIH PROGRAMA ZA PENZIONERE! Ogromno interesovanje za najstarijih za Muzej Nikole Tesle, a evo koji su im sadržaji, pored kulturnih, dostupni 

Povodom 100 godina penzijskog sistema u Srbiji i donošenja prvog zakona o osiguranju radnika tokom vikenda u Beogradu su organizovani različiti besplatni sadržaji za penzionere.

Vikend besplatnih sadržaja i lekarskih pregleda za penzionere. Te pogodnosti danas je iskoristi i Jusović Enver koji je u Domu zdravlja Savski venac uradio oftalmološki pregled kao i ultrazvuk.

On za Pink kaže da su ovakvi preventivni pregledi veoma značajni. U čekaonici naša novinarka srela je i druge penzionere koji su čekali svoj red na pregled i kažu da im znači i to što nema gužve, a za sestre i lekare imaju samo reč hvale.

Doktori i sestre u Domu zdravlja Savski venac potpunu pažnju posvećuju svakom pacijentu. Kako navode, obavili su više desetina pregleda.

Osim pregleda, penzionerima je omogućen i besplatan ulazak u muzeje i galerije u Beogradu. Tako smo i u Muzeju Nikole Tesle zatekli naše najstarije sugrađane kojima ovakvi sadržaji mnogo znače i ne mogu da sakriju oduševljenje i rešeni su da posete više galerija i muzeja.

U Muzeju Nikole Tesle sreli smo i penzionera koji ima svoji izum.

Radomir Ivanović je osmislio kontrolnu lampu za rad srca, a kako kaže napravio je i spravu za ispravljanje kičme.

 Direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jeftić kaže da je odziv naših najstarijih sugrađana izuzetno velik.

– Inisijativa predsednika Srbije je tako urodila plodom danas radimo od 10 do 20 časova, a radimo i nedeljom, besplatno za sve penzionere. Oni strpljivo čekaju u redu da pogledaju šta sve interesantno imamo u Muzeju. S obzirom da je ova inicijativa tako odjeknula obećavam da ću i u narednom periodu nešto slično organizovati – navela je Jeftić.

I to nije sve. U tri tržna centra organizovano je Tehnološko ćoše gde penzioneri mogu da nauče kako da naprave nalog na e-upravi, koriste interenet i društvene mreže, piše Pink.

To je samo deo kampanje povodom oboležavanja 100 godina od uspostavljanja penzijskog sistema u Srbiji i dobre vesti za najstarije samo stižu – penzioneri će i ove godine uz subvencije PIO fonda moći besplatno u banju i to 10 dana.

PIO fond je za ovu namenu odvojio 600 milione dinara, a penzionerima je plaćen i preveoz. Konkurs traje do 2. marta i namenjen je penzionerima sa najmanjim primanjima.

Sve ovo uz najveće procentualno povećanje penzija ikada od 20,8 odsto opravdava slogan države namenjen najstarijim sugrađanima „Računajte da uvek mislimo na vas“.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare