U BAJDENOVOJ KUĆI NAĐENO JOŠ 6 POVERLJIVIH DOKUMENATA: Pretres trajao čak 12 SATI, oglasio se njegov advokat 

Istražitelji američkog ministarstva pravosuđa pronašli su još šest klasifikovanih dokumenata u kući američkog predsednika Džozefa Bajdena u Vilmingtonu, objavio je u subotu Bajdenov advokat. Neki od dokumenata su iz doba Bajdenovih mandata u Senatu od 1973.do 2009., a drugi su iz vremena kad je bio potpredsednik Baraku Obami, rekao je advokat Bob Bauer.

Predsednik je sam Ministarstvu pravosuđa ponudio pregled svih prostorija u njegovoj kući u Delaveru, rekao je. Ni Bajden ni njegova supruga Džil nisu prisustvovali pretrazi. Pretraga je usledila nakon što su u novembru i decembru pronađeni još neki tajni dokumenti u Bajdenovoj kući u Vilmingotnu i njegovoj privatnoj kancelariji koju je zadržao u Vašingtonu nakon isteka potpredsedničkog mandata.

Te su dokumente pronašli i vlastima prijavili Bajdenovi advokati. Američki predsednici i potpredsednici dužni su da nakon isteka mandata vladine dokumente vrate u nacionalni arhiv. Glavni državni advokat Merik Garland početkom meseca odredio je posebnog savetnika Roberta Hura koji će istražiti Bajdenovo zadržavanje dokumenata nakon isteka potpredsedničkog mandata.

Bauer je rekao da je pretraga Bajdenove kuće ponuđena kako bi „istraga išla napred što je brže moguće“.

Istražitelji su imali potpun pristup celoj Bajdenovoj kući, a pretraga je trajala 12 sati i 45 minuta, kazao je.

Pod odvojenom je istragom bivši predsednik Donald Tramp koji je iz Bele kuće u svoju rezidenciju na Floridi poneo stotine klasifikovanih dokumenata.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare