NOVAKU NI POVREDA NE MOŽE NIŠTA! Neuništivi Srbin RAZBIO Bugarina Dimitrova i izborio plasman u OSMINU FINALA Australijan opena!

UŽIVO: ĐOKOVIĆ – DIMITROV 7:6 (9:7); 6:3; 6:4

Posle tri sata i sedam minuta neverovatne borbe pobedio je Novak Grigora Dimitrova i povredu zadnje lože i zasluženo izborio plasman u osminu finala Australijan opena 15. put u karijeri.

Za četvrtfinale će se boriti protiv Australijanaca Aleksa De Minora koji je u tri seta 7:6, 6:2, 6:1 savladao francuskog predstavnika Bendžamina Bonzija.

Novak je sjajno otvorio meč, odmah na startu oduzeo je servis rivalu i sigurno čuvao prednost sve do same završnice prvog seta. U devetom gemu imao je srpski as tri set lopte na servis Dimitrova, ali nije uspeo da iskoristi priliku koja se ukazala. U tim momentima bilo je jasno da povreda zadaje ozbiljne probleme Đokoviću. Slabo se kretao, što je Dimitrov maksimalno iskoristio. Bugarin vraća brejk, pa dolazi do prednosti od 6:5. Imao je dve set lopte Grigor na Novakov servis, ali je Srbin uspeo da se izvuče iz neugodne situacije, pa je odluka pala u taj-brejku. A u taj-brejku gledali smo neviđenu dramu. Novak stiže do 5:3 i činilo se da će rutinski završiti posao. Imao je i set loptu na 6:5, ali Dimitrov pravi preokret i dolazi do nove prilike da osvoji set. Ipak, kada je bilo najpotrebnije Novak je bio na visini zadatka. Sjajno je servirao, stigao do nove set lopte i nakon najduže razmene na meču osvojio ključni poen za 1:0.

Novak Đoković
foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

U pauzi između setova bio je prinuđen da zatraži lekarsku pomoć zbog problema sa povredom zadnje lože.

Servis je radio posao Novaku u drugom setu. Osvajao je sigurno svoje servis gemove i vršio pritisak na rivala. U maratonskom četvrtom gemu propustio je Nole četiri brejk lopte, ali nije dozvolio da ga to poremeti. Već u šestom ukazala se nova šansa, koju koristi. Bio je to ključni brejk u drugom setu. Naime, do kraja je sigurno čuvao prednost i rutinski stigao do velikih 2:0 u setovima.

https://youtube.com/watch?v=HQ0IrpD5ZRU

Usledio je izuzetno neobičan treći set. Novak je napravio brejk odmah na startu i uz dosta muke potvrdio prednost. U trećem gemu je ponovo oduzeo servis rivalu i poveo sa 3:0. Gledali smo seriju brejkova. Najpre je Dimitrov oduzeo servis Srbinu, onda je Novak ponovo brejknuo Bugarina, da bi Dimitrov u narednom gemu ponovo oduzeo servis Đokoviću i smanjio na 4:2. Ipak, do kraja seta Nole je sačuvao brek prednosti i zasluženo izborio plasman u osminu finala Australijan opena.

TOK MEČA:

III SET

KRAJ MEČA! NOVAK JE U OSMINI FINALA!

5:4 za Đokovića – Dimitrov je preživeo, za sada… Bugarin sigurno osvaja svoj servis gem, međutim, u narednom će Novak servirati za pobedu i 15. plasman u osminu finala Australijan opena.

5:3 za Đokovića – Proradio je Novakov servis u ovom gemu! Novaka samo jedan gem deli od plasmana u osminu finala!

4:3 za Đokovića – Prvi put u ovom setu Dimitrov osvaja svoj servis gem. Bugarin je bez izgubljenog poena uspeo da smanji zaostatak u ovom setu. Novaku je ostao jedan brejk prednosti.

4:2 za Đokovića – Novi brejk Dimitrova. U ovim mometima teniseri ne uspevaju da osvoje svo servis gem. Nekoliko maratonskih poena osvojio je Bugarin u ovom gemu i nakon duple greške Novaka stigao do novog brejka. Dva vezana servis gema izgubio je Đoković.

4:1 za Đokovića – BREJK! Novak ponovo oduzima servis rivalu! Sjajna igra srpskog asa u trećem setu!

3:1 za Đokovića – Dimitrov vraća jedan brejk. Smanjio je zaostatak bugarski teniser.

Ljubitelji tenisa u Srbiji nisu u mogućnosti da prate treći set meča između Đokovića i Dimitrova, jer je Eurosport prekinuo prenos i prebacio se na meč između Mareja i Aguta. Skandalozan potez ove medijske kuće!

U četvrtom gemu trećeg seta ponovo je počeo da se emituje prenos Novakovog meča. Nadamo se da će navijači u Srbiji biti u prilici da isprate meč do kraja.

3:0 za Đokovića – NOVI BREJK! Novak ima ogromnu

2:0 za Đokovića – Uz dosta muke Novak uspeva da materijalizuje prednost koju je stekao u prethodnom gemu. Spasao je srpski as dve brejk lopte, napravio preokret i uvećao prednost u setu.

1:0 za Đokovića – BREJK! Idealan start trećeg seta za srpskog asa! Novak je iskoristio drugu priliku za brejk u ovom gemu i sjajno otvorio treći set!

II SET

NOVAK OSVAJA DRUGI SET! Bez izgubljenog poena srpski as osvaja gem i završava posao u drugom setu!

5:3 za Đokovića – Dimitrov smanjuje zaostatak. U narednom gemu Novak će servirati za velikih 2:0 u setovima.

5:2 za Đokovića – Nemoćan je Dimitrov u ovim momentima! Novak je rutinski potvrdio brejk i sada ga samo jedan gem deli od osvajanja drugog seta!

4:2 za Đokovića – BREJK! Novak uspeva da oduzme servis rivalu! Oštri bekhendi i sjajne dijagonale Novaka naterale su Dimitrova na greške i Novak ponovo prvi stiže do brejka!

3:2 za Đokovića – Servis radi posao u ovim momentima. Novak ponovo stiže do prednosti!

2:2 izjednačenje – Kakva šteta! Tri prilike za brejk propustio je Novak u ovom gemu. Preživeo je Dimitrov dramatičan 11-minutni gem u kom je Đoković imao nekoliko sjajnih šansi da oduzme servis rivalu.

2:1 za Đokovića – Još jedan brz gem Đokovića. Ne dozvoljava Novak rivalu da dođe u priliku za brejk.

1:1 izjednačenje – Uzvraća bugarski as istom merom, rutinski stiže do izjednačenja.

1:0 za Đokovića – Siguran servis gem Novaka na startu prvog seta.

NIJE DOBRO – POVREDA MUČI NOVAKA! U pauzi između setova Novak je bio prinuđen da zatraži lekarsku pomoć! Povreda zadnje lože ozbiljno muči srpskog asa na ovom meču!

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare