Postoje razni recepti za Cezar salatu, a vi proverite zašto je baš ovaj naša preporuka. Sigurni smo da ćete biti oduševljeni:
SASTOJCI:
- 300 g pilećeg filea
- manja ćabata (vrsta hleba)
- tri kašike maslinovog ulja
- manja glavica zelene salate
- krastavac
- šolja čeri paradajza
- so, biber
ZA PRELIV:
- čen belog luka
- pola šolje parmezana
- pet kašika majoneza
- kašika belog vinskog sirćeta
- dva inćuna
PRIPREMA:
Ćabatu iseći na kockice, staviti na pleh, preliti uljem, posoliti, pa peći desetak minuta u rerni da hleb porumeni. Piletinu takođe posoliti i pobiberiti, preliti uljem, pa ispržiti u tiganju da dobije lepu boju. U činiju staviti iseckanu zelenu salatu, krastavac, čeri paradajz, hleb i meso, pa posoliti i pobiberiti. Sjediniti izgnječene inćune, rendani parmezan, potisnuti beli luk, majonez i sirće, preliti salatu, promešati i poslužiti.
UDARNA VEST.rs