(UŽIVO) ĐOKOVIĆ – DIMITROV: NOVAK POSLE NEVIĐENE DRAME OSVAJA PRVI SET! Povreda ozbiljno muči Srbina, tražio lekarsku pomoć!

UŽIVO: ĐOKOVIĆ – DIMITROV 7:6 (9:7)

TOK MEČA:

II SET

1:0 za Đokovića – Siguran servis gem Novaka na startu prvog seta.

NIJE DOBRO – POVREDA MUČI NOVAKA! U pauzi između setova Novak je bio prinuđen da zatraži lekarsku pomoć! Povreda zadnje lože ozbiljno muči srpskog asa na ovom meču!

NOVAK OSVAJA PRVI SET! Posle neviđene drame u taj-brejku srpski as uspeva da osvoji prvi set. Imao je Novak 5:2 i delovalo je da će rutinski završiti posao. Međutim, Dimitrov se vraća, dolazi i do set lopte, ali Novak je bio maksimalno koncentrisan u finišu. Sjajno je servirao i došao do četvrte set lopte. Ni ovu nije iskoristio, pa se drama nastavila. Dimitrov je ponovo bio siguran na servisu, pa on dolazi do prilike da osvoji set, ali se Novak izvukao istom merom. Usledila je najduža razmena u setu koja pripada srpskom asu. Bacio se Novak i osvojio poen koji mu je na kraju doneo prvi set.

6:6 izjednačenje – Uz dosta muke Novak uspeva da izbori taj-brejk. Spasao je dve set lopte Đoković u ovom gemu. Evidentno je da ima problem sa povredom, da trpi bolove i slabije se kreće u finišu seta.

5:6 za Dimitrova – Bugarin pravi preokret u finišu seta. Ekspresan servis gem raspoloženog Dimitrova. Sada će Novak servirati za ostanak u setu.

5:5 izjednačenje – Gubi servis Novak u gemu u kom je servirao za osvajanje prvog seta! Duže razmene nisu išle na ruku povređenom Novaku, Dimitrov je vršio pritisak, stigao do prve brejk lopte na meču i odmah iskoristio priliku koja mu se ukazala.

5:4 za Đokovića – Uz dosta muke Dimitrov uspeva da osvoji servis gem. Novak je propustio tri set lopte na servis bugarskog tenisera. U narednom gemu serviraće za osvajanje prvog seta.

5:3 za Đokovića – Novak i dalje čuva brejk prednosti! Jedan gem deli ga od osvajanja prvog seta!

4:3 za Đokovića – Čuva Dimitrov svoj servis, osvaja gem bugarski teniser i ponovo smanjuje zaostatak.

4:2 za Đokovića – Perfektan gem srpskog asa. Bez izgubljenog poena Novak je završio posao!

3:2 za Đokovića – Smanjuje zaostatak Dimitrov. Bugarin je imao 40:15 i delovalo je da će rutinski završiti ovaj gem, međutim, Novak uspeva da stigne do izjednačenja. Ipak, Dimitrov nije dozvolio Srbinu da ponovo dođe u priliku za brejk, sjajno je servirao u završnici gema.

3:1 za Đokovića – Sjajno se odbranio Dimitrov na startu ovog gema i pogodio strašan forhend za 0:15. Međutim, nakon toga usledila je sjajna reakcija Novaka. Srbin osvaja četiri poena u nizu i završava posao.

2:1 za Đokovića – Prvi gem za Dimitrova, smanjuje zaostatak Bugarin.

2:0 za Đokovića – Uspeo je Novak da potvrdi brejk! Novak je dobro servirao stigao do 40:15, ali Dimitrov uspeva da dođe do izjednačenja. Međutim, Novak nije dopustio rivalu da stigne do brejk lopte, posle sjajnog izlaska na mrežu završio je posao u ovom gemu.

1:0 za Đokovića – BREJK! Sjajan start, koristi Novak prvu brejk loptu. Bolji početak meča nismo mogli ni da zamislimo. Novak je odmah izvršio pritisak na servis Dimitrova, iskoristio greške rivala i došao do dve vezane prilike za brejk. Iskoristio je prvu šansu i stigao do prednosti na startu meča.

MEČ JE POČEO

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare