OGLASILO SE MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA O ZAHTEVU MAJKE ANE VOLŠ! Evo koje korake preduzimaju u saradnji sa konzulatom u Njujorku! 

Milanka Ljubičić, majka Beograđanke Ane Volš za čije je ubistvo u SAD optužen njen suprug, potpisala je zahtev za pribavljanje zvaničinog izveštaja o nestanku njene ćerke u SAD i svih potrebnih dokumenata u vezi s tim slučajem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je navedeno, Ministarstvo je po hitnom postupku taj zahtev uputilo Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku na dalje postupanje, odnosno pribavljanje potrebnih izveštaja i podataka o predmetnom slučaju od nadležnih organa SAD, piše Informer.


U Ministarstvu spoljnih poslova prethodno je obavljen razgovor sa Milankom Ljubičić, koja je upoznata sa procedurama koje se sprovode u slučajevima nestanka i slučajevima sa smrtnim ishodom državljana Srbije u inostranstvu, kao i o nadležnostima Ministarstva spoljnih poslova u vezi s tim. 


Ukazano je da se Ministarstvu spoljnih poslova, kao ni diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u SAD povodom ovog slučaja nisu obraćali američki organi, s obzirom na to da je Ana Volš američka državljanka, kao i da nije bilo zahteva članova Anine porodice za postupanje Ministarstva prema američkim organima. 

Ističe se da Ministarstvo ostaje na raspolaganju porodici svaku vrstu pomoći u predmetnom slučaju u okvirima svojih nadležnosti.

Suprug Ane Volš, Brajan zvanično je optužen da je ubio i raskomadao telo supruge Ane Volš.
Brajan je zatvoren pošto je 8. januara optužen da je obmanuo policiju u istrazi, dajući iskaz o svom kretanju u danima posle Aninog nestanka.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare