KOLAČ SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM: Nema jednostavnijeg recepta za ovakvo UŽIVANJE – sve objašnjeno korak po korak!

Pravo slatko uživanje je tamo gde ima višanja i čokolade. Ovaj recept ne ostavlja nikoga ravnodušnim, objašnjen je korak po korak i nema šanse da ne uspe. Evo kako da napravite kolač kao profesionalac.

Biskvit:

Četiri jaja

10 dkg šećera

20 dkg margarina

100 grama čokolade sa punjenjem od lešnika

Jedna kašika ruma

Jedan vanilin šećer

150 grama brašna (glatko)

Jedan prašak za pecivo

450 grama višanja

Žumance odvojite od belanca. U žumance dodate šećer. Margarin sa čokoladom otopite na pari. To prespite u žumace i dodajte jedan vanilin šećer i rum. U 150 grama brašna dodajte kesicu praška za pecivo. Brašno dodajte smesi i promešajte ručnom mutliicom. Četiri belanca umutite u čvrst sneg. Pleh podmažite puterom i malo pobrašnite. U sneg od belanaca dodajte višnje. Promešajte pa i to dodajte čokoladnoj smesi. Umutite ručnom mutilicom pa prespite u pleh. Pecite na 180 stepeni 40 minuta.

Preliv:

Dve pomorandže

Dve kašike džema od šumskog voća

50 grama oraha

Iscedite dve pomorandže, pa u sok dodajte džem. Koru probušite malo nekim štapićem, pa sok i džem prespite preko. Krupno iseckajte orah pa stavite preko kore. Poravnajte sve kašikom.

Fil:

400 mililitara slatke pavlake

150 grama čokolade za kuvanje

Jedna velika kašika šećera

Jedna velika kašika ruma

U šerpu stavite slatku pavlaku. Dodajte joj čokoladu za kuvanje, šećer i rum. Promešajte, a čim krene da se kuva pomerite sa ringle. Prelijte preko kolača dok je vrelo i ostavite da se ohladi tokom noći, prenosi kanal „Sašina kuhinja“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare