ON JE MALI ĐOKOVIĆ! Italijan kopira idola: Koristim ga kao referentnu tačku

Mladi Italijan je debitovao na ATP turu u Rimu2022, kada je dobio vajld-kard. Sjajno je napredovao u minuloj sezoni i sa 363. skočio na 134. mesto ATP liste.

Ne krije Mateo Arnaldi da mu je Novak Đoković idol. Kaže da njegov stigl igre podseća na način na koji igra Srbin. Ne krije da ga po tome kopira i nada se da bi jednog dana mogao da bude kao Srbin. Njegov trener Alesandro Petrone je već rekao da ga „fizički i tehnički dosta podseća na Novaka“.

 Đoković je oduvek bio moj idol. U Rimu sam se zagrevao sa njim pre meča i njega koristim kao referentnu tačku. Postoje neke sličnosti, takođe volim da dolazim do poena iz kontra napada i da pravim špage kao on – ispričao je Arnaldi u intervjuu za „Ubi tenis“.

Igra dvoručni bekhend, kao i Đoković, desnoruk je i voli da igra na otvorenom, posebno na betonu. 

 Odrastao sam na toj podlozi, igrao sam mnogo i u zatvorenom, a moji najbolji rezultati došli su na šljaci. Australijan open i Ju Es open su slemovi na kojima maštam o najvećim rezultatima. Radim mnogo, treniram i veoma sam ambiciozan. Ne mogu baš sve da otkrivam, volim neke stvari da zadržim i da ostanu između mene i mog tima – zaključio je Arnaldi i dodao da mu je glavni cilj za narednu godinu da igra na grend slemovima. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare