(UŽIVO) LALIĆ ZA GOVORNICOM Miljković: Ko je išao da prospe navodno ostatke Mitića? 

SRĐAN Lalić, okrivljeni saradnik u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i optuženih za pripadnost njihovoj kriminalnoj grupi, nastavlja danas pred Specijalnim sudom u Beogradu, da svedoči.

Sudija Vinka Beraha Nikačević upozorava Marka Miljkovića da se pristojno ponaša prema Srđanu Laliću.

Miljković: Ja ću biti pristojan dok god on bude bio pristojan prema meni i prema advokatima. Ti si Laliću pretresao Nikoli Mitića, gde?

Drugi pišu

Lalić: Pretresao sam ga oko pojasa u kombiju. Tokom puta ka Ritopeku. Znao sam da nije pretresen, jer sam pitao Miloša Budimira

Miljković: Ko je išao da prospe navodno ostatke Mitića

Lalić: U uništavanju tela smo učestvovali Miloš Budimir, Bojan Hrvatin, ja, a mi smo i bacili ostatke. Bio je tu i Draganić…

Belivuk za kraj…

Tačnije, on i dalje, odgovara na pitanja Marka Miljkovića, koji je najavio da ima mnogo toga da ga pita. U ovom trenutku, ne može se reći kada će Lalić završiti sa svedočenjem, pošto posle Miljkovića pravo da mu postavljaju pitanja imaju ostali optuženi. Poslednji će to učiniti Belivuk, koji je zamolio sudsko veće da on ostane za kraj.

Nakon što Lalić bude završio, kao svedoci će se pojaviti Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su kao i Lalić sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazume o svedočenju.

Ukoliko sud bude prihvatio sve ono što oni ispričaju, biće im izrečene blaže kazne.Belivuku i Miljkoviću se na teret stavlja da su organizovali kriminalnu grupu, čiji su članovi izvršili sedam ubistava, otmice. takođe optuženi su i za trgovinu narkoticima, za nelegalno posedovanje oružja, a pojedini i za silovanje. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare