UHAPŠENI ZBOG RATNIH ZLOČINA NAD SRBIMA: Šest bivših pripadnika Armije BiH privedeno na području Sarajeva i Goražda 

POLICIJSKI službenici Agencije za istrage i zaštitu danas su na području Sarajeva i Goražda, uhapsili šest osoba zbog osnova sumnje da su počinili krivična dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva, organizovanje grupe ljudi i podstrekavanje na krivična dela ratnih zločina i povrede zakona ili običaja rata propisana Krivičnim zakonom BiH.

Uhapšene osobe će posle kriminalističke obrade u prostorijama Agencije (SIPA), biti predate na dalju nadležnost Tužilaštvu BiH, saopšteno je iz SIPE.

RTRS prenosi da je u Tužilaštvu potvrđeno da je pitanju ratni zločin nad 56 srpskih civila u selu Jošanica kod Foče. na Nikoljdan 1992. godine. RTRS nezvanično saznaje da će biti još hapšenja.

Drugi pišu

„Jutarnji list“ pozivajući se na agenciju Hina piše da su šestorica uhapšenih bivši pripadnici Višegradske brigade, takozvane Armije Bosne i Hercegovine, koja je delovala na području istočne Bosne.

Tokom dosadašnje istrage prikupljeni su dokazi da su oni učestvovali u napadu na selo, uništavanju imovine i u ubijanju civila koji su se tamo zatekli.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare