STRAVIČAN ZLOČIN NA NIKOLJDAN: Uhapšeno šestoro osumnjičenih za ubistvo 56 civila srpske nacionalnosti, među žrtvama bilo i DECE

Šest osoba koje su jutros uhapšene na području Sarajeva i Goražda osumnjičene su za ubistvo 56 žrtava srpske nacionalnosti, a među kojima je bilo i dece, potvrđeno je u Tužilaštvu BiH.

Oni su pojasnili da su osumnjičeni pod istragom zbog ratnog zločina počinjenog u selu Jošanica kod Foče, u decembru 1992. godine, kada je ubijeno 56 žrtava srpske nacionalnosti, pretežno civila, među kojima je bilo i žena i dece.

– Tokom napada, izvršeno je paljenje i uništavanje kuća i imovine. Žrtve su nakon zločina pronađene i identifikovane. Osumnjičeni se terete da su kao zapovjednici i pripadnici Višegradske brigade Armije RBiH, učestvovali u napadu na selo i počinjenju zločina nad stanovništvom – pojasnili su u Tužilaštvu BiH, piše Srpskainfo.

U predmetu je izvršena opsežna istraga tužilaštva sa više partnerskih policijskih agencija i institucija, kao i prikupljanje velikog broja dokaza o počinjenom zločinu i izvršiocima.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će iz SIPA biti dovedeni postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga doneti oduku o daljim aktivnostima u predmetu, piše Kurir.

Zločin se dogodio na Nikoljdan 1992. Godine, a u ovom napadu ubijeno je troje dece – dvoipogodišnja Danka, desetogodišnja Dragana i sedmogodišnji Dražen.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare