PROVOKATORI U PANICI – DŽAKA I ŠAĆIRI MORAJU U SRBIJU: Švajcarci svoj naredni meč igraju u Beogradu? Evo šta je RAZLOG ZA TO!

Nakon debakla u osmini finala Mundijala, Švajcarci su se okrenuli novom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Švajcarska će igrati u Grupi I sa Rumunijom, Andorom, Izraelom, tzv. Kosovom i Belorusijom.

Zbog aktuelne političke situacije tamošnje medije veoma brinu gostovanja sa Belorusijom i tzv. Kosovom.

Naime, Švajcarci 25. marta igraju u gostima protiv Belorusije, a velike su šanse da će se taj meč odigrati u Srbiji. Belorusija je pod delimičnim sankcijama UEFA zbog rata u Ukrajini i svoje mečeve će posvemu sudeći igrati na neutralnom terenu, najverovatnije u Srbiji! Belorusija je meč Lige nacija igrala u Novom Sadu i ta činjenica izazvala je paniku u švajcarskim medijima.

Kako Kurir saznaje, velike su šanse da Belorusi ponovo igraju kvalifikacije u našoj državi. Opcija jeste i Kipar, ali trenutno su veći izgledi da to bude Srbija.

Švajcarski list „Blik“ spominje da bi utakmica mogla da se odigra čak i u Beogradu.

Trenutno ne znamo ni gde će se utakmica sa Belorusijom igrati. Jedna od opcija je Kipar, ali očigledno i srpska prestonica Beograd. Zapravo, Belorusija je utakmice u Ligi nacija već igrala u Srbiji. Svakako bi se utakmica u Beogradu igrala bez prisustva navijača„, rekao je generalni sekretar tamošnjeg saveza Robert Brajter.

Ovo gostovanje izuzetno brine Švajcarce zbog tenzija koje su vladale tokom meča protiv Srbije na Mundijalu u Kataru. Jasno im je da su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri nepoželjni u našoj zemlji zbog sramnog ponašanja i brojnih provokacija koje su napravili tokom i posle utakmice sa Orlovima.

Podsećamo, Šaćiri nije došao u Srbiju na meč Liverpul – Crvena zvezda, a razlozi nisu fudbalski. Đerdan je kasnije priznao da je bolje što nije došao na tzaj meč.

Zbog čitave situacije sa Džakom i političkih tenzija, Švajcarci strahuju i zbog meča protiv tzv. Kosova. Iako je ostalo deset meseci do gostovanja u Prištini, napeta situacija u južnoj pokrajini Srbije zabrinula je švajcarske medije koji uveliko spekulišu o tome da li će biti uslova da se meč odigra.

Verujemo u UEFA i pratićemo kako se situacija na Balkanu razvija. Nemamo šta da kažemo trenutno na to„, rekao je Brajter.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare