NAPADNUTA PROFESORKA PRVA DALA ISKAZ: “Novosti” saznaju – Počeo pripremni postupak u zbog incidenta u Tehničkoj školi u Trsteniku

PRIPREMNI postupak u okviru sudske istrage o incidentu koji se dogodio u Tehničkoj školi u Trsteniku 9. novembra, počeo je danas u Kruševcu, a prva je iskaz dala profesorka, oštećena u ovom slučaju – saznaju “Novosti”.

Maloletnik I.K.(16), koji je snimak izmicanja stolice profesorki, njen pad i smejanje đaka, postavio na viber je saslušan, dok se N.Ž. (17), koji je profesorki izmakao stolicu, nije pojavio. NJegov otac, Veroljub Živković – Pufa je njegovo odusustvo obrazložio zdravstvenim stanjem.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu je, prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, zatražilo psihijatrijsko veštačenje zdravstvenog stanja ovog učenika pre narednog pokušaja davanja iskaza. Sudija se složila s tim predlogom. Kako saznajemo, davanje iskaza učenika N.Ž. zakazano je za 17. januar.

Drugi pišu

– Oštećena Marija Stevanović je ponovo opisala ceo događaj, bila je uznemirena – navodi izvor “Novosti”. – Dodatno uznemirenje kod profesorke je izazvalo to što su taj snimak, koji su kako je izjavila, videli mnogi, “cela Srbija”. 

Sam događaj je u suštini rasvetljen: učenik N.Ž. (17) je prišao profesorki iza leđa, ka radijatoru, a na njenu sugestiju koju je izrekla kroz pitanje “zar ne zna da nije pristojno da se nekome stane iza leđa”, učenik je izmakao stolicu. Profesorka je pala, đaci su se smejali, dok su I.K. i M.M. (18), koga procesuira Osnovno javno tužilaštvo iz Trstenika, snimili ceo događaj i podelili po mrežama.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare