TARTAR BIFTEK SVETSKOG UKUSA! Mnogi misle da je komplikovan za pravljenje, ali OVAJ RECEPT će vas uveriti u suprotno!

Goveđi biftek, žumaca, majonez, luk i još par namirnica biće dovoljni da napravite odličan tartar biftek

Tartar biftek je jelo koje mnogima zvuči komplikovano za pravljenje, međutim, kada imate pravi recept, onda vam sigurno neće biti teško, a oduševićete sve ukućane: 

SASTOJCI:

  • 500 g svežeg goveđeg bifteka
  • pet žumanaca
  • tri kašike majoneza
  • dve kašike pasiranog paradajza
  • kašika senfa
  • glavica crvenog luka
  • dva kisela krastavčića
  • veza svežeg peršuna
  • vuster sos
  • tabasko sos
  • beli luk u prahu
  • mlevena paprika
  • so, biber, peršun

PRIPREMA:

Biftek sitno iseckati ili samleti na fine i što sitnije komadiće. Zatim ga ostaviti u frižideru da se dobro ohladi. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, pa dodati majonez, pasirani paradajz, senf, sitno seckani crveni luk i krastavčiće. Smesu zatim posoliti, pobiberiti i začiniti alevom paprikom, belim lukom u prahu i peršunom. Dodati dve supene kašike vuster sosa i tabasko sosa. Ovu smesu zatim dobro promešati, pa sjediniti, a ohlađenim biftekom. Služiti uz pomfrit, salatu ili tost hleb.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare